Malatya`da Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Malatya`da Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Rektör Vekili Prof. Dr. Süheyla Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, beyaz önlük giyme merasiminin hastalıkların iyileşmesi, sıkıntıların azalmasına yönelik umut mesajını içerdiğini belirtti. Polat, şöyle devam etti: “Beyaz; saflık, temizlik, barış ve var olmayı sembolize eder. Hastalıkların iyileşmesi, sıkıntıların azalmasına yönelik umudun mesajını verir. Bugün yapılan bu tören, klinik öncesi alınan eğitimin ardından, hastalarla yüz yüze gelinecek olan klinik hayatının başlangıcını temsil eder. Klinikte beyaz önlüğün hastalarda ortaya çıkardığı güven duygusu kadar, zaman zaman kaygı kaynağı olabildiğini de göreceksiniz.” Beyaz önlüğün sorumluluk anlamı taşıyacağını da vurgulayan Polat, “Klinik öncesi eğitiminiz boyunca yapay materyallerle çalıştınız ve olabilecek en kötü şey telafi veya kötü not almaktır. Klinik hayatınıza başladıktan sonra doğrudan hastalarınızla iletişim kuracak, klinikte yapılan işlemlere bizzat tanıklık edecek ve bazı basit tedavileri bizzat gerçekleştirmeye başlayacaksınız. Artık materyaliniz bir insan olacaktır. Önlüğünüz kirlendiğinde yıkanıp temizlenebilecektir. Ancak vicdanımızı çamaşır makinesiyle temizlememiz mümkün değildir. Yaptığımız işlerin sonucunun iyi olması için niyetimizin iyi, vicdanımızın rahat olması ön şarttır. Sizden en önemli beklentim; hastalarınıza annenize babanıza davranılmasını istediğiniz gibi davranmanızdır.” diye konuştu.
Polat’ın konuşmasından sonra Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından kısa bir müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.