Kaçaklar Salona Organizatörler Cezaevine

Muğla’nın Datça ilçesinden İtalya’ya gitmek isterken sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalanan 116 kaçak göçmen, spor salonuna yerleştirildi.

Kaçaklara yardım eden 1’i Filistinli 6 organizatör tutuklanarak cezaevine konuldu. Bilindiği gibi; Marmaris ve Datça Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından Datça Palamutbükü Sahili açıklarında Marmaris Limanı`na kayıtlı `Daffodil` adlı teknede yapılan aramada Afganistan Filistin Burma Suriye ve Irak gibi farklı ülkelerden 23`ü bayan 27`si çocuk ve 66`sı da erkek olmak üzere 116 kaçak göçmen yakalanmıştı. Operasyon kapsamında kaçakları İtalya’ya götürmek için 7 bin dolar karşılığında anlaşan 6 organizatör gözaltına alındı. İfadeleri tamamlanan Ahmet S. (45), Uğur G. (26), Tuncay A. (33), Hüseyin F. (56 ) ve tekne kaptanı Ali B. (57) ile kaçaklarla organizatörler arasında tercümanlık yaptığı tespit edilen Filistin uyruklu Muhammet Sait A. (26) sağlık kontrolünün ardından Datça Adliyesine sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemesi tarafından tutuklanan 6 organizatör Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.KAÇAKLAR SALONA YERLEŞTİRİLDİDatça İlçe Emniyet Müdürlüğü`ndeki parmak izleri ve ifadeleri alınan 23`ü bayan 27`si çocuk ve 66`sı da erkek olmak üzere 116 kaçak göçmen, soğuktan mağdur olmamaları ve ihtiyaçlarının karşılanması için Datça Kapalı Spor Salonu’na yerleştirildi

Günlerdir İtalya’ya gidebilmek umuduyla zor şartlar altında gizlenmekte olan kaçak göçmenlerin rahat ettirilmesi için spor salonunda gerekli tüm önlemler alındı. Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, İlçe Emniyet Amirliği ve Datçalı iş adamları tarafından göçmenlere yiyecek, giyecek ve yatak dağıtıldı. Özelikle kadın ve çocukların bitkin olduğu gözlenirken; sıcak bir ortamda barınmaları sağlanan göçmenler kendilerine verilen yeni giysileri giyerek sıcak yemeklerden yedi. Erkek göçmenlerde salonda basketbol oynayarak vakit geçirmeye çalıştı. Bu gece Datça Kapalı Spor Salonu’nda ağırlanacak olan kaçak göçmenlerin yarın sabah saatlerinde sınır dışı edilmeleri için Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edilecekleri belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA