İlgın Halkı, Misafir Ettikleri 52 Depremzede İçin Elinden Geleni Yapıyor

Van’da meydana gelen deprem nedeniyle, Konya’nın Ilgın ilçesine yerleştirilen 10 aileyi ziyaret eden Ilgın Kaymakamı ve Belediye Başkanı, çeşitli hediyeler verdi.


Başta Ilgın Kaymakamı Cahit Işık ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, devletin her türlü imkanını seferber ederken, Ilgın halkı da 52 depremzedeye elinden gelen yardımda bulunmaya çalışıyor.

Geldikleri ilk günden bugüne kadar bütün ihtiyaçları devlet ve halk tarafından karşılanan depremzede aileler, yaşadıkları acıyı unutmaya çalışıyor. Aileler, yerleştirildikleri lojmanlara ve çevreye alışmaya çalışırken, minik çocuklar ise yeni okullarına ve arkadaşlarına alışmaya çalışıyor. İkinci depremin fazla bir yıkıma sebep olmadığını ifade eden aileler, ikinci depremden sonra Van’dan ayrılmak için müracaat ettiklerini söylediler.
Her taraftan kucak açıldığını söyleyen ve ikinci depremden sonra Ilgın’a yerleştirilen Hamza Köçen (38), ailesiyle huzurlu ve sıcak bir ortamda kaldığını ifade etti. Köçen, “Kaymakam Bey`e ve Başkan Bey`e alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.“ dedi. Böyle bir karşılama beklemediğini söyleyen Hamza Köçen, “Depremden sonra Türkiye’nin bu şekilde seferber olacağını düşünmüyordum, yardımlar çok fazla geldi. Buraya geldik, çocuklarımız okula başladı, öğretmenler ve müdürler çok ilgilendi.” diye konuştu.
Arkadaşlarının, kendilerini çok iyi karşıladığını ve çok mutlu olduğunu ifade eden sekizinci sınıf öğrencisi Rabia Köçen (14), hiçbir eksikleri olmadığını ve büyüyünce öğretmen olmak istediğini söyledi.

Ilgın’a geldikten sonra bütün ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden aileler, “Devletimize ve yardımsever Anadolu halkına sonsuz kez teşekkür ediyoruz, Allah herkesten razı olsun.” diyerek, duygularını dile getirdiler.
Son olarak Ilgın Kaymakamı Cahit Işık ve Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral çeşitli hediyelerle depremzede aileleri ziyaret etti. Ilgın Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin organize ederek topladıkları bin çorabı ve çeşitli oyuncakları yanlarında getiren Kaymakam Işık ve Başkan Oral, minik öğrencilere hediyeler verip, aile reislerine istekleri olup olmadığını sordu.
Kaymakam Cahit Işık, yaşanan bu üzücü olayın ardından güzel sonuçlar temenni etmesi dileğiyle depremde mağdur duruma düşen ailelerin devlet olarak her zaman yanında olacaklarını ifade etti. Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ise uzun yıllar birbiriyle dost yaşamış ve kurtuluş mücadelesinde sırt sırta, omuz omuza mücadele ederek ülkeyi kurtarmış olan insanların, biran önce toparlanıp tekrar kucaklaşması gerektiğini, bu depremin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.