Cami ve Mescitler Gribe Karşı İlaçlandı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde aşırı soğuklarla birlikte artan gribal enfeksiyonlara karşı cami ve mescitler ilaçlandı.

Cami ve Mescitler Gribe Karşı İlaçlandı
Polatlı Belediyesi ekipleri mevsimsel gribal enfeksiyonların çıkmaması için ilçe genelindeki 44 cami ve mescidi dezenfekte etti. Ekiplerin hafta sonunda da Hacettepe Üniversitesi Polatlı Meslek Yüksekokulu, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesi, 10 lise ve 17 ilköğretim okulunda dezenfekte, ilaçlama çalışması yapacağı belirtildi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, her yıl yaptığı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları ile gribal virüslerin yayılabileceği kümes gibi hayvan barınak ve yaşama alanlarında yürüttüğü dezenfekte çalışmalarıyla mevsimsel hastalıklara karşı tedbir alıyor.
Belediye Başkanı Yakup Çelik, şehirde kış mevsiminden kaynaklanan gribal hastalıkların ortaya çıkmaması için gerekli ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Çelik, “Belediyemiz Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Çarşı Camii, Fahri Altan Camii, Yüzüncü Yıl Sanayi camileri başta olmak üzere insanlarımızın toplu bulunduğu alanlarda ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yapıyor. Önümüzdeki günlerde de okullar ve hayvan barınaklarını grip virüsü ve salgın hastalıklara karşı dezenfekte edeceğiz.” dedi.
Başkan Çelik, ayrıca, kullandıkları dezenfekte ilaçlarının Sağlık Bakanlığı`ndan onaylı olduğunu ve domuz gribi, kuş gribi gibi salgın hastalıkları yapan tüm virüslere karşı etkili olduğunu belirtti.