Başbakan Monti, Ab Kurum Başkanları İle Görüştü

İtalya Başbakanı Mario Monti, 2013 hedefi için yapılan maliye politikası taahhütlerine saygı duyacaklarını ve icraatların odağında Avrupa`nın bulunacağını söyledi.

İtalya`nın yeni Başbakanı Mario Monti, Brüksel`de Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Konsey Başkanı Herman Van Rompuy ile bir araya geldi. Göreve gelmesinin ardından ilk kez yurt dışı ziyaretinde bulunan İtalya Başbakanı Mario Monti, görüşmede muhataplarıyla Avrupa`daki mevcut borç krizinin yanı sıra İtalya`da önümüzdeki hafta içinde alınması planlanan kemer sıkma önlemlerini ele aldı.

Monti ve Barroso, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Monti`nin İtalyan Parlamentosu`ndan büyük bir destek almasından duyduğu memnuniyete değinen Barroso, "Monti`nin başarısı, bu kriz ortamındaki İtalya`da büyük zorlukların çözümünde kararlı olduğunu göstermektedir. İtalyan hükümeti mali koordinasyon, ekonomik büyüme ve sosyal eşitlik üzerinde yoğunlaşıyor. Gerçekten de bu başlıklar, İtalya`nın karşılaştığı zorlukları içeriyor. 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen avro zirvesinde de sunulanve tartışılan önemli tedbirler bu konular üzerine inşa edilmişti. Bu atılım ile İtalya`daki emeklilik, vergi, işgücü piyasası ve kurumsal reformları içeriyor. En önemlisi de vergi kaçırma sorununa karşı önlemler içeriyor. Bu programın başarısı sıkı tedbirlerin uygulanması ile gerçekleşecektir" dedi.

İtalya Başbakanı Mario Monti ise, İtalya hükümetinin 2013 hedefi için yapılan maliye politikası taahhütlerine saygı duyacaklarını ve icraatların odağında Avrupa`nın bulunacağını ifade etti.
Kaynak: İHA