Çomü’de İki Fakültenin Birincilerine 11 Bin Lira Ödül Verilecek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), iki fakültesinde bu yıl en yüksek ortalamayı tutturan öğrencilerine 11 bin lira ödül verecek.

Çomü’de İki Fakültenin Birincilerine 11 Bin Lira Ödül Verilecek
Eğitim Fakültesi ile İktisadi ve Biga İdari Bilimler Fakültesi (BİİBF) öğrencilerinin faydalanacağı pilot uygulama, başarılı olması halinde önümüzdeki yıl diğer fakültelerde de denenecek.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ödülü öğrencileri çalışmaya motive etmek için koyduklarını söyledi. Giriş sınavlarında en yüksek puanları alan öğrencileri çekebilmek için vakıf üniversiteleri gibi kampanyalar düzenlediklerini belirten Rektör Laçiner, “Bu kampanyalar son derece başarılı oldu. İlk 2 bin 500’den 95 öğrenciyi ve 50 civarında lise birincisini Çanakkale’ye çekmeyi başardık. Bu yıl öğrenci profilinde ve ilgide kayda değer bir iyileşme var. Üniversite olarak Çanakkale’yi seçen öğrencilerimizi hayal kırıklığına uğratmamak için altyapıya ve öğretim üyesi niteliklerini arttırmaya rekor yatırımlar yaptık. Eğitim, temelinde motivasyondur. Bu nedenle en iyi öğrencileri ve en iyi öğretim elemanlarını Çanakkale’ye getirmeniz yeterli olmuyor. Motivasyonu arttırıcı ilave önlemlere de ihtiyaç duyuluyor. Bu bağlamda düşündüğümüz pek çok önlemden biri de öğrencileri not ortalamalarını yükseltmek için rekabete teşvik etmek oldu. Bu sayede her şeyin giriş sınavını kazanarak bitmediğini, asıl üniversitede çalışmaları gerektiğini daha kolay anlıyorlar.” dedi. Prof. Dr. Laçiner, işlerinin en iyi öğrencileri çekmekle bitmediğini, asıl işlerinin mezunlarının kısa sürede en iyi işlere girmesini temin etmek olduğunu ifade etti. Laçiner, “Bunun için öğrencilerimizin, derslerine daha fazla önem vermesi ve en yüksek notları alması gerekiyor. Eğer burada en üst düzeyde donanım sahibi olabilirlerse, mezun olduktan sonra işleri daha kolay olacaktır. Hedefimiz iş arayan öğrenciler değil, işin aradığı öğrencilerdir.” şeklinde konuştu.

BİİBF`de verilecek 11 bin liralık ödülü, Çanakkale’nin uluslararası markalarından Doğtaş finanse edecek. Firma, bu ödül sayesinde hem fakültenin başarı çıtasını yükseltmeyi hem de öğrencilerin Biga ilçesini benimsemesine katkı sağlamayı hedefliyor.