Sanat Sokağı Sanatçılarından Altındağ Sergisi

Ankara Altındağ`da geleneksel ve modern sanatsal çalışmaların bir arada bulunduğu Sanat Sokağı’nda sanatçılar çok özel bir sergi açtı.

Sanat Sokağı Sanatçılarından Altındağ Sergisi
Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen ve gelecek kuşaklara aktarılan Hamamönü’nü ve Altındağ’ı resmeden sanatçılar, sanatseverin dikkatini bölgeye çekti.

Sanat Sokağı’nda atölye çalışmalarını yürütün 18 sanatçının bir araya gelerek hazırladığı serginin açılışına Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin ve çok sayıda Ankaralı sanatsever katıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Yunus Keleş, Altındağ Belediyesi olarak sanata ve kültürel çalışmalara çok büyük destek verdiklerini, zaman içinde daha güzel işler yapmaya çalıştıklarını, Sanat Sokağı projesinin de bunlardan biri olduğunu belirterek, "Sanat Sokağı’nda yürütülen faaliyetler belirli bir seviyeye kadar geldi. Bu çalışmaları Altındağ’ın ve Ankara’nın çeşitli bölgelerine götürmeli, sanatçılarımızın oralarda da sanatlarını göstermelerine imkan tanımalıyız. Belediye olarak biz bu tür çalışmalara her zaman destek veririz. Yeter ki, siz sanatçılar ne isteyeceğinizi doğru bir şekilde bizimle paylaşın. Bu sergi bu nedenle çok anlamlı. Sanatçılarımızın bundan sonra daha iyi işlere imza atacağını inanıyorum." diye konuştu.

Sanat Sokağı Temsilcisi Orhan Köse ise Sanat Sokağı’nın hizmete açılışının birinci yılını özel bir sergi ile kutlamak istediklerini, öncelikli olarak Altındağ’ı fotoğrafladıklarını, sonra 18 sanatçının bu fotoğrafları yağlı boya ve sulu boya ile tuvale aktardığını, yaklaşık 50 resimle sergiyi açtıklarını söyledi. Altındağ Belediyesi’nin bu sergi açılışına büyük destek verdiğini de belirten Köse, bundan sonraki aşamada sanatsal çalışmaları, canlı performans şeklinde diğer bölgelere de taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Sergide eserleri bulunan sanatçılar, Aysel İnci, Aydın Demirkaya, Bağdat Demircioğlu, Bekir Er, Dilek Benli, Fikriye Atik Güneş, Füsun Güleşen, Gülnur Özgür, Kazım Sözak, Orhan Köse, Rabia Salantur, Sema Özşen, Sevim Yüzbaşı, Sibel Demir, Sulhiye Fatma Hoşgör, Yavuz Bozkurt, Yıldız Anadolu Kabasakal, Ziya Buyuk.