Tigem’de Çalışan İşçiler Öz Orman-iş Sendikası’na Katıldı

Bursa Karacabey TİGEM harasında çalışan işçilerin Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Orman İş Sendikası’na katılımı dolayısıyla tören düzenlendi.

Tigem’de Çalışan İşçiler Öz Orman-iş Sendikası’na Katıldı


Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleştirilen programa Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Bursa şube Başkanı Yavuz Balcı, Balıkesir Şube Başkanı Ramis Fidan, Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürü İsmail Tüfekçi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcısı Galip Çakmakçı, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kerim Akça ve Tarım İş Sendikası`ndan istifa ederek Öz Orman İş Sendikası`na geçen üyeler katıldı.


Genel Başkan Settar Aslan törende yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, sendikaları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aslan, “Öz Orman-İş Sendikası`nın yeni katılan işçilerin ağlayan gözü, gülen yüzünüz olacağız. Eğer böyle bir sendika olmayacaksak, kapıdan içeri sokmayın. Bu sendika hizmet ettiği sürece sizleri temsil etmeye devam edecek. Bizler yolcu, sizler hancısınız, çıkılan yolda kar da etse zarar da etse birbirimizi doğrular ile devam ettireceğiz. Sizler sabahtan akşama kadar ailenizin rızkını kazanmak için çalışıyorsunuz. Bundan dolayı sizlerin yerine hizmetleri zamanında ulaştırmak için kendi hizmetlerimizi ortaya koyarak birlikte yükseleceğiz. Orman İşletmesi ve TİGEM Müdürlüğü`nün çalışanları işleri yoğun olsa da aynı kaderi paylaşıyorlar. Bir ay gibi kısa bir süre zarfında 25 bin işçinin, 22 bini Öz Orman İş Sendikası üyesi oldu. Yapılacak yılbaşı zammında diğer sendikalarda üye olan işçiler 30 lira zam farkı alırken, Öz Orman İş Sendikası üyeleri 60 lira fark alacak.” diye konuştu.


Genel Başkan Settar Aslan, sendika olarak kendilerini tercih eden işçilere teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu sendikayı tercih ettiğiniz için sizlerin başını asla yere eğdirmeyeceğiz. Sonuçta bizler de sizler gibi yaşayan insanlarız. Bizler fildişi kulelerinde yaşayan insanlar değiliz, dünkü siyah beyaz tek kanal televizyon devri bitti. Artık insanlar doğru nerede ise ona yöneliyor. TİGEM’in 134 çalışanından 73 çalışan arkadaşımız topluca Tarım İş Sendikası`ndan istifa ederek, Öz Orman İş Sendikası`na geçiş yaptı. Katılımı gerçekleştiren arkadaşlarımıza hayırlı olsun.”