Ergin`in N.ç Davası Yorumu: Böyle Bir Karar Bir Daha Çıkmayacak

Azerbaycan`ın başkenti Bakü`de bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay`ın 13 yaşındaki N.

Ç`ye tecavüz davasındaki kararnı yorumladı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Ergin, "Bundan sonra böyle bir kararın çıkması söz konusu olmayacak`` ifadesini kullandı.

Ergin, yeni Türk ceza yasasının 2005 yılında yürürlüğe girdiğini, Yargıtay`ın 13 yaşındaki N.Ç hakkında aldığı kararın ise 2002 yılında işlenen bir fiil olduğunu belirtti. Bakan Ergin, 2005 yılında sonra yürürlüğe giren Türk Ceza Yasası`nda böyle bir kararın çıkmasının söz konusu olmayacağını kaydetti.
Bakü`de Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov ile görüşmesinden sonra basın mensuplarına yeni Anayasa çalışmaları ve Yargıtay`ın 13 yaşındaki N.Ç ile ilgili kararı hakkında açıklamalarda bulundu.
Yargıtay`ın söz konusu dava hakkında aldığı karar konusunda bir soruya cevap veren Bakan Ergin, " 2005 yılında ceza yasamız değişmiştir malumunuz. Eski ceza yasasını hükümleri ile yapıldı bu yargılama, yeni yasalarımız bu fiilleri daha şiddetli cezalandırıyor.`` diye konuştu.

Bakü`ye dün gelen Ergin 3 günlük resmi temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Görüşmede Aliyev, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunu vurguladı.

Ergin Azerbaycan Yüksek Mahkemesi Başkanı Ramiz Rzayev`i de ziyaret etti. Ergin burada yaptığı açıklamada iki ülke yargı siteminin hızla entegre olduğunu vurguladı ve Bakü`nün uluslar arası arenade kazandığı başarıları takdir ettiklerini kayd etti.

Bakan Ergin Bakü`de Türk ve Azerbaycan şehitliğini de ziyaret ederek çelenk ve karanfil bıraktı.