Depremde öksüz kalan çocuklara polis sahip çıktı

Van'ın Erciş ilçesinde yaşanan deprem afetinde annelerini kaybeden, babaları da ağır yaralanan 15 günlük Ceren ve 2 yaşındaki ağabeyi Celal Ataş'a polisler sahip çıktı. Erciş'e bağlı Uncular köyünde yaşayan Ataş ailesi, depremle birlikte enkaz altında kaldı.

Van'ın Erciş ilçesinde yaşanan deprem afetinde annelerini kaybeden, babaları da ağır yaralanan 15 günlük Ceren ve 2 yaşındaki ağabeyi Celal Ataş'a polisler sahip çıktı.
Erciş'e bağlı Uncular köyünde yaşayan Ataş ailesi, depremle birlikte enkaz altında kaldı. İlk gün köylüler tarafından 15 günlük Ceren ve 2 yaşındaki ağabeyi Celal Ataş, enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Baba Şirin Ataş de bir gün sonra ağır yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırılırken, anne Rıskiye Ataş'ın ise cesedine ulaşıldı. Annelerini kaybeden, babaları da hastanede yaşam savaşını sürdüren küçük iki kardeş kimsesiz kalınca köylüler tarafından Erciş'e getirildi. Kimsesiz kalan çocukların
dramına dayanamayan iki genç polis, çocuklara sahip çıktı. Çocukların bakımını üstlenen polislere vatandaşlar da destek olmaya çalıştı. Açlıktan ağlayan minik bebek ve kardeşinin karnını doyurabilmek için iki polis yiyecek bulmaya çalıştı.
Kaynak: İHA