Mardin`de Matematik Yarışması Başlıyor

Mardin ve ilçelerinden gelen yüzlerce öğrenci OYAK`ın düzenlediği Matematik Yarışması`na katılmak için sabahın erken saatinde Mardin Artuklu Anadolu Lisesi önünde toplandı.

Mardin`de Matematik Yarışması Başlıyor
OYAK Şirketleri bünyesindeki Mardin çimento Anonim Şirketi Genel Müdürü Ünal Önel, Türkiye genelinde düzenleyecekleri OYAK Liselerarası Matematik Yarışması`na 484 okuldan bin 936 öğrencinin bugün sınava gireceğini söyledi. Önel yaptığı açıklamada, "Son 5 yıldır 11 OYAK İştirakine ve 15 ile yayılan yarışmanın il birinciliği sınavı bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerdeorganizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden ve Tukaş ev sahipliği yaptı. Sınav cevap kağıtlarının TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı`na iletilmesi ile birlikte cevapların değerlendirilmesi süreci başlamış olacak. Bin 936 cevap kağıdını okuyacak sınav komisyonu çalışmasını Aralık ayının sonunda tamamlayacak. Ocak ayı boyunca 15 ilde il birinciliği ödül törenleri düzenlenerek İstanbul finalinekatılmaya hak kazanan okullara ödülleri takdim edilecek" dedi

Önel sınavlar sonunda okullara verilecek ödüller içinde şöyle konuştu: "İl birinciliği ödül törenlerinde; yarışmaya katılan okulların sınav sonuçlarındaki sıralamasına göre 500 ila bin 500 lira arasında nakdi yardım, iI birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1 `er Cumhuriyet altını, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket verilecek. 2012 Nisan ayında İstanbul`da finali kazanan şampiyon okul ve ekibine ise; 1 bin değerinde birer kese altın şampiyon okula 15 bin lira değerinde karma laboratuar şampiyon öğrencilerin ailelerinebin lira değerinde hediye çeki verilmesi kararlaştırılmıştır".
Kaynak: İHA