Kavaklıdere Kültür Turizmine Dahil Edilecek

Muğla Valisi Fatih Şahin, ilin kültür turizminde önümüzdeki dönemde güzel gelişmeler olacağını belirterek, var olan kültür değerleriyle Kavaklıdere ilçesinin de bu zincire dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Kavaklıdere Kültür Turizmine Dahil Edilecek
Muğla`nın denize en uzak ilçesi olan Kavaklıdere`de 2007 yılında hizmete açılan dört yıldızlı Club Adas Oteli, kahvaltılı toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Vali Şahin, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Kavaklıdere Kaymakamı Metin Demirel, Belediye Başkanı Nuray Bozyer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Club Adas Otel Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yılmaz, otel hakkında bilgiler verdi. Başkan Bozyer ise ilçenin tarih ve kültür zenginliklerini anlattı. Kavaklıdere ekonomisinde mermer sektörünün başı çektiğini ifade eden Bozyer, “3 bine yakın istihdam ve 35 mermer ocağı bulunuyor. İnşallah Kavaklıdere’yi yaşanabilir doğası, havası ve sevecen insanıyla Muğla’nın parlayan yıldızı yapacağız. Anadolu’dan uzaklaşmamış, gelenek görenekleriyle huzur içinde yaşayan bir kent olma anlamında büyük uğraş veriyoruz. Her türlü alt yapı zenginlikleriyle Kavaklıdere çağ atladı. Bu tesisi de 2007 yılında açtık.” dedi. Denizden uzak olmaları sebebiyle turizmden yeteri kadar destek alamadıklarının altını çizen Bozyer, “Yöremizdeki bakırcılık ve el sanatları fazla ilgi çekmediği için kültür turizminde de gerekli desteği göremiyoruz. Gördüğüm kadarıyla bugünden itibaren turizm hareketleri yavaş yavaş hızlanacak.” diye konuştu. Vali Şahin, görevleri gereği işadamlarını her alanda desteklemekle mükellef olduklarının altını çizdi. Kavaklıdere`ye güzel ve nadide bir tesis yapıldığını belirterek, “İlk adımlar zor olabilir, biraz sabır lazım. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadan, yenilikleri ve gelişmeleri takip etmek gerekiyor. Özellikle turizmi çeşitlendirmekle ilgili bizden önce başlamış olan ve şu an devam ettirmeye çalıştığımız faaliyetler var. Muğla merkezde, Milas ilçesinde, Bozüyük ve Turgut beldesindeki çalışmalarla kültür turizmi anlamında Kavaklıdere’yi de bu zincirin bir halkası halinde görmekte fayda var. Önümüzdeki dönemde bu alanla ilgili güzel gelişmeler olabilir. Kavaklıdere ormanlık olduğu için yürüyüş parkurları ve sportif etkinliklerle ilgili birtakım düzenlemelerde yapılabilir. Her türlü turist talebini karşılayabilecek potansiyele sahip bir ilde bulunuyoruz.” dedi.