`allah`ın Sadık Kulu: Barla`, Samsunluları Mest Etti

Bediüzzaman Said Nursi`nin hayatını anlatan "Allah`ın Sadık Kulu: Barla" animasyon filmi Samsun’da büyük ilgi görüyor.

`allah`ın Sadık Kulu: Barla`, Samsunluları Mest Etti

Filmin gösterime girdiği ilk günden itibaren sinemaya akın eden Samsunlulardan birçoğu filmi ikinci kez izliyor. İlk defa sinemalarda animasyon olarak yer alan `Allah`ın Sadık Kulu: Barla` filminde, Bediüzzaman Said Nursi`nin 1927-1934 yıllarında, Isparta`nın Barla nahiyesine sürgün edilmesi ile orada bütün engel, çile ve zorluklara rağmen insanlığa ışık saçan hayatı anlatıyor.

Öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte filmi izleyen Kurupelit yerleşkesi Feza Liseleri Müdürü Yahya Ceylan, filmle ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:
"Daha önce ailemle birlikte gelmiştim. Bugün de öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle birlikte izlemeye geldim. Önemli bir mevzu işleniyor. İman hizmetine ömrünü adamış bir din aliminin hayatı anlatılıyor. Örnek alınacak çok büyük noktalar. İzlenme rekorları kırılacağına inanıyorum. Yoksulluklar içinde, inancın ve azmin nasıl destansı aksiyonlar ortaya koyabileceği gösteriliyor. Örnek alacak çok mevzu var, bunların başında da Üstadın istidadı ve iktisadı çok önemli. Bunun dışında bütün eşyalarını bir sepete sığdırabilmesi bu yönüyle dünyanın en zengin insanlarından daha zengin olduğunu ortaya koyması önemli. Diğer ders alacağımız mevzu ise bence Üstadın en muhtaç olduğu zamanlarda bile hiçbir zaman karşılığını vermeden bir şey almaması. Burada vurgulanması gereken önemli bir durumdur. Samsun’da bu filme ciddi bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Bilet bulurum diye endişe etmeyen arkadaşlarımız dün akşam izlemek için geldiklerinde yoğunluktan dolayı bilet temin edemedi. Ciddi gişe rekorları kıracak bir film olduğunu umuyor ve herkesin izlemesini tavsiye ediyorum."
Filmi üçüncü kez izlemeye geldiğini ve mükemmellik karşısında hayran kaldığını dile getiren Din Kültürü öğretmeni Nesip Yılmaz ise şunları söyledi: "Allah Sadık Kulu’ filminin animasyonlu olması nedeniyle bu kadar mükemmel bir film beklemiyordum. Fakat izlediğimde, senaristinden yönetmenine, yapımcısına kadar hakikaten mükemmel bir eser ortaya koyduklarını gördüm. İzleyince bu mükemmellik karşısında adeta şaşırdım. Bu filmin verdiği önemli mesajları anlamak için bir defa değil, birkaç defa izlemek gerekiyor, Bugün bu filmi üçüncü kez izlemek için geldim. Daha önce iki kez izlediğim filminde bazı yerlerde takılmıştım ve üçüncü kez izlediğim yerlere dikkat ettiğimde fevkalade önemli mesajların olduğunu ortaya çıkardım. Burada Bediüzzaman’ın Barla hayatı içersinde, şefkat ve merhamet yönü ön plana çıkarılmış.”
Öğretmen Yılmaz filmden çıkarılması gereken dersleri ise şu sözlerle dile getirdi: “Filimde Bediüzzaman’ın çocuklara, ailelere ve yakınlarındaki arkadaşlarına gösterdiği şefkat ve merhamet ön planda. Zaten kendisi de Risale-i Nur’un Kur’an-i Kerim’in manevi bir tefsiri olduğunu ifade ederken, Peygamber Efendimiz (sav) ve Kur’an’dan bahsederken rahmetin ve hikmetin eserleri olduğunu dile getiriyor. Biz de burada Üstadın şefkat ve merhametin ön plana çıktığını görüyoruz. Diğer bir hususta ciddi bir iktisat ki, şu aralar bütün dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizlerin içersinde Üstadın bize mesajı var. Ülkemizde belki de konu olarak bize bir şeyler vermeyen filmler 4-5 milyon insan geliyorsa, her yönünde bize, çocuklarımıza ailelerimize çok ciddi mesajlar veren böyle bir filmin en az onlar kadar 4-5 milyon insan tarafından izlenmesi kanaatindeyim.”