Gemlik`teki Tüm Binalar Deprem Testinden Geçirilecek

Bursa’nın Gemlik ilçesi Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, ilçedeki tüm binaların yanı sıra okul binalarının da deprem testinden geçirileceğini söyledi.

Gemlik`teki Tüm Binalar Deprem Testinden Geçirilecek


Yılmaz, Gemlik Belediyesi başkanlık makamında Şehit Ethem Yaşar İlköğretim Okulu müdürü ve okul aile birliği yöneticileri ile Lale Kemal Kılıç İlköğretim Okulu müdür yardımcısı ve okul aile birliği üyelerini ağırladı. Yılmaz, okulların oyun alanı, projeksiyon eksikliği gibi sorunlarını hemen çözebileceklerini dile getirerek, özellikle Şehit Ethem Yaşar İlköğretim Okuluna Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yer gösterilmesi halinde spor salonu yapabileceklerini kaydetti.


Belediye başkanlık makamında önce Şehit Ethem Yaşar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Pusmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Fahriye Yılmaz ve yöneticileri ağırlayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, bin 410 öğrencisi bulunan okulun oyun alanlarını yenileyeceğini, yeni çocuk oyun grubunun da ihalenin sonuçlanmasının ardından talep gelen okullara konulacağını ifade etti.


Sokak hayvanları konusundaki sıkıntılara da açıklık getiren Yılmaz, “Biz sokak hayvanlarının itlaf edilmesinden yana değiliz. Zaten yasalar da bunu öngörmüyor. Ancak sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, tedavisi ve aşılanma işlemini yapıyoruz. Bu konuda sıkıntı yok. Tek sıkıntı başka ilçe ve beldelerden getirilen sokak hayvanlarının Gemlik, Kumla ve Kurşunlu bölgelerine bırakılması. Bunun önüne bir türlü geçemiyoruz. Ancak sokak hayvanlarının aşılanması, tedavisi ve kısırlaştırılması konusunda sorun yok.” dedi. Şehit Ethem Yaşar İlköğretim Okulu`na Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yer göstermesi halinde spor salonu yapma sözü de veren Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi`nin imkanları dahilinde okullara her türlü yardımı sürdürmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.


Daha sonra Lale Kemal Kılıç İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Rezzak Arslan, Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Bıçakçı ve yönetim kurulu ile öğrencileri ağırlayan başkanvekili Refik Yılmaz, iki minik öğrencisinin çiçeğini kabul etti. Okul sıkıntıları konusunda da sohbet yapan Yılmaz, okulun 2. yangın merdiveni ihtiyacını belediye meclisine getireceğini, projeksiyon cihazı ihtiyacının da hemen giderileceğini anlattı. Okulun yanındaki metruk binanın madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldiği yönündeki şikâyetleri de dinleyen Yılmaz, yağmur giderleri döşeme çalışmaları sırasında bu bina sahipleri ile görüştüklerini, ancak bina sahiplerinin kamuya terk konusunda ret cevabı verdiklerini bildirdi. Konut sahiplerinin ikna edilmesi durumunda binanın boşaltılabileceğini ve yıkılabileceğini savunan Yılmaz, okul çevresinin duvarlarının yükseltilmesi konusunda da okul aile birliği ile işbirliği çerçevesinde çalışma yapabileceklerini belirtti.


Okul binasının depremselliği konusunda da açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, şöyle devam etti: “750 öğrencili Lale Kemal Kılıç İlköğretim Okulu da önceliğimiz olacaktır. Ancak deprem uzmanı Sayın Ahmet Ercan önümüzdeki günlerde Gemlik’e gelecek. Biz Gemlik ve çevresindeki tüm okulların yanı sıra ilçedeki bütün binaların deprem ölçümlerini, dayanıklılık testlerini yaptıracağız. İlçenin depremselliği ile ilgili geniş çaplı bir çalışma olacak. Okullarımızı da bu çalışma kapsamı dışında tutmayacağız. Hatta önceliğimizi Gemlik’in tamamıyla birlikte okullarımıza vereceğiz.” Gemlik Belediye Meclisinde doğal afetler ve kentsel dönüşüm komisyonunun kurulduğunu da hatırlatan Refik Yılmaz, her yönden depremsel yönde çalışma adına atağa kalktıklarını sözlerine ekledi.