Türk sinemasına emek verenler Titanik Otel'de biraraya geldi

97.Yıldan beri Türk Sinemasına emek vermiş sanatçılardan oluşan oyuncular, yönetmenler, senaristler, ışıkçılar, setçiler dün akşam Kartal Pendik'teki Titanic Hotelde sinemanın 97.yıl balosunda bir araya geldiler.

Türk sinemasına emek verenler Titanik Otel'de biraraya geldi
97.Yıldan beri Türk Sinemasına emek vermiş sanatçılardan oluşan oyuncular, yönetmenler, senaristler, ışıkçılar, setçiler dün akşam Kartal Pendik’teki Titanic Hotelde sinemanın 97.yıl balosunda bir araya geldiler.

Titanic Hotel’in ana sponsorluğunda Beyoğlu Belediyesi, 500 Evler Şafak Hastanesi, Aznavur Sanat, Marmara Sanat Akademisi, Art Shop, Lider Kurye ve Element firmalarının da desteğiyle hazırlanan geceye Türkiye’nin tanınmış bütün ünlüler katıldı. Geceye katılanlar arasında başta ünlü sanatçı oyuncu ve eski milletvekilleri de yer aldı. Gecenin sunuculuğunu Ateş Böceği Ercan yaptı. Gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, ilk olarak konuşmasını yapmak üzere Film - San Vakfı Genel Başkanı Ferdi Merter Fosforoğluna mikrofonu verdi. Fosforoğlu, ''Sevgili arkadaşlar beni ne kadar mutlu ettiğinizi tarif edemem. Buraya kadar gelip gecemizi onurlandırmanız beni çok mutlu etti. Artık bundan sonra Vakfımızda bir şeyler değişecek, değişmesi gerekiyor. Yıllardır yapılan çabalar hep boşa gidiyor, bundan sonra boşa gitmemesi için uğraşacağız. Ulu önder Atatürk ne diyor ''Herkes adam olabilir ama sanatçı olamaz. Bu cümleyi iyi düşünelim ona göre hareket edelim. Çalışamayan sanatçılarımız için iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz ileriki günlerde göreceksiniz. Hepinize tekrar tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum.''dedi.

Ünlü sanatçı Leyla Sayar 25 yıl aradan sonra tekrar kameralar karşısına geçip poz verdi. 25 yıl önce camiaya küsen Leyla Sayar kendini bir odaya kapatmış hiç kimselerle görüşmemiş. Film-San gecesi için dışarı çıktığını dile getiren Leyla Sayar. ‘Görüyor musunuz arkadaşlar 25 yıl öncede kameralar peşimdeydi 25 yıl sonrada kameralar peşimde.''diye konuştu.

İşte o geceye katılan ünlüler…

Edis Hun, Hülya Koçyiğit, Engin Çağlar, Levent Kırca, Oya Aydoğan, Tolga Savacı, Sertap Perman, Ahu Tuğba, Neşe Aksoy, Halit Akçatepe, Necip Sarıcı, Ağah Hün, Leyla Sayar, Saadet Gürses, Yavuz Karakaş, Bahar Öztan, Ateşböceği Ercan, Deniz Akbulut, Levent Aykul Erol Tezeren, Tuğrul Meter, Yılmaz Atadeniz, Devlet Devrim, Nilüfer Aydan, Serpil Örümcer, Almula Merter, Tekin Akmansoy, Güngör Bayrak, Erkan Özerman, Lale Belkıs, Ateşböceği Yalçın, Yalçın Gülhan,Bora Gencer,Mırız inşaatları sahibi İşadamı Osman Mırız,Magazinkolik genel yayın yönetmeni Nurcan Sabur,Ali Eyüboğlu,Hakan Solaker,Tahir Yaman,Muharrem Erdemir ve daha bir çok ünlüde gecede yerini aldılar. Vakıf Müdürü, Kıvanç Terzioğlu ve ekibide yoğun olarak 97.yıl balo gecesine emekleri geçenlerdendi