İş Bankası Karabük İle 58. Ormana Ulaştı

Türkiye İş Bankası, ülkenin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan "81 İlde 81 Orman Projesi" kapsamında Karabük`te TEMA ile ortaklaşa orman kurdu.

İş Bankası Karabük İle 58. Ormana Ulaştı
Karabük`ün Eskipazar ilçesine bağlı Tamışlar mevkiindeki 20 hektarlık alanda kurulan ormana sedir ve karaçamdan oluşan 30 bin fidan dikildi. Orman alanında düzenlenen törenin ardından projeye dikkat çekmek için Safranbolu`da da sembolik bir ağaç dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim alanında düzenlenen törene; Türkiye İş Bankası Yönetim kurulu Başkanı Ersin Özince, Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, yerel yöneticiler,banka çalışanları, TEMA Vakfı yetkilileri, gönüllüler ve ilköğretim öğrencileri katıldı. Türkiye İş Bankası`nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğinde Aralık 2008`de başlattığı Türkiye`nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan "81 İlde 81 Orman Projesi kapsamında bu kez Karabük`te İş Bankası Ormanı oluşturuldu. İlköğretim öğrencilerinin de katıldığı fidan dikim töreninde konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye topraklarının üçte ikisinin su veyarüzgar erozyonunun etkisi altında olduğunu vurgulayarak, kaybedilen topraklar yüzünden tarım ve hayvancılığın zorlaştığına dikkat çekti. Özince, projenin 5 yıl süreceğini belirterek şunları söyledi: "5 yılda dikilen fidan bakılacak. Bu da 10 yıllık bir proje demektir. Bitki örtüsü olmayan bir toprakta yağmurla beraber gelen sular akıp gidiyor. Eğer ormanlarımızı korur ve artırırsak bu sular akıp gitmeden toprak tarafından emilir ve bitkiler için, hayvanlar için su kaynağı oluşturur. Hepimizin ortakgeleceği için yapacağımız en iyi şey, fidan dikmektir. Başka projelerimizde vardır. Ülkenin çeşitli illerindeki okullara 5 bin üzerinde özel satranç sınıfı sponsorluğu yapıyoruz. Hem buralara fidan dikiyoruz hem kafalara. Halkımızın çocuklarımızın ve tüm ülkenin insanlarına çevre ile ilgisini çekip özellikle toprağımızı sahiplenmektir." Buradaki törenin ardından Özince ve beraberindekiler Safranbolu ilçesinde Merkez Parka temsili bir fidan dikti. Fidan dikimi öncesi öğrenciler tarafından 1960-1961 döneminde okuduğu ve eski adıyla Bağlar İlkokulu olan Safranbolu Şehit Atilla Bodur İlköğretim Okulu`nun 3. sınıf karne notları Ersin Özince`ye hediye edildi

İŞ BANKASI`NDAN BEŞ YILDA İKİ MİLYON FİDAN Türkiye İş Bankası`nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı 81 İlde 81 Orman Projesi, TEMA Vakfı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı`nın işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 2008 yılı sonunda başlayan ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen proje kapsamında, İş Bankası`nın katkılarıyla üç bin futbol sahası büyüklüğünde, yaklaşık bin 500 hektarlık alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacak. 2011 SONUNDA 65 İLDE FİDAN DİKİMİ TAMAMLANMIŞ OLACAK İş Bankası`nın, yaşanabilir bir çevre yaratmak, ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak, doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmak, ormansızlaşma ile bağlantılı çevre sorunlarına dikkat çekmek ve başta çocuklar olmak üzere halkın çevreye ilişkin konularda bilinçlenmesini desteklemek amaçlarıyla başlattığı proje kapsamında, 2011 yılı sonunda 65 ilde fidan dikimi tamamlanmış olacak.
Kaynak: İHA