Genç Kızı Ölüme Götüren Alkollü Sürücü Tutuklandı

İzmir`in Narlıdere ilçesinde, alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçerek kaza yapan ve Yeliz Henteş`in ölümüne, 2 arkadaşının da yaralanmasına sebep olan Tolga Mehmet Demiray (28), hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Mahkemeye sevk edilen evli ve 1 çocuk babası Demiray tutuklandı.
Kaza, 27 Ekim günü saat 21.00 sıralarında, Mithatpaşa Caddesi Narlıdere İstihkam Okulu önünde meydana gelmişti. Bir su işletmesinde dağıtım elemanı olarak çalışan Tolga Mehmet Demiray, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu 35 H 9230 otomobili ile yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Kazada, otomobilde bulunan 18 yaşındaki Yeliz Henteş hayatını kaybetmişti. Salih Dede Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Dilara Aybattı, Uğur Karatop (22) ve sürücü Demiray yaralanmıştı.
Yapılan kontrolde otomobilde bira şişeleri bulunmuştu. 1.80 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü Demiray, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Ayağında kırık olan sürücü Demiray, önceki gün hastaneden taburcu edildi. Daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 6 ay el konulduğu ortaya çıkan Demiray, gözaltına alınarak Narlıdere Şehit Ayhan Tanrıverdi Polis Merkezi`ne götürüldü. Genç kızı ölümü götüren alkollü sürücü, sevk edildiği mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan kazada ağır şekilde yaralanan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi`nde tedavisi süren Dilara Aybattı`nın da sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.