Emekli öğretmen evinde çıkan yangında öldü

Edirne`de 2 katlı tarihi ahşap bir bina çıkan yangında kül olurken, evin sahibi emekli öğretmen yanarak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Kaleiçi Balıkpazarı Caddesi üzerindeki Leman ve Mehmet Celepgezer kardeşlere ait tarihi 2 katlı ahşap binada akşam saatlerinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve alevler bütün binayı sardı. Çevredekilerin haber vermesiyle kısa sürede çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, polis ekipleri ise çevre binalarda yaşayanları dışarıya çıkardı. Yangına müdahale eden itfaiyeekipleri ahşap binanın bir kısmının çökmesi sonucu, çöken kısmın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Çevre sakinleri ise kemik erimesi hastalığı bulunan Leman Celepgezer`in (60) evde olduğunu söyledi. Komşularının cep telefonunu aramasına rağmen Leman Celepgezer`e ulaşamayınca, öldüğünü düşünerek gözyaşı döktü. Toplanan çok sayıda vatandaş ise yaşananları film gibi izledi ve cep telefonlarına kaydetti. Polis ekipleri, toplanan kalabalığı güçlükle uzaklaştırabildi.

Bütün binayı saran alevler ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Yangın sonrası 2 katlı ahşap bina tamamen kullanılamaz hale gelirken, hemen yanında bulunan başka tarihi 2 katlı bir binada ise küçük çaplı maddi hasar oluştu. Alevlerin söndürülmesinin ardından itfaiye ve olay yeri inceleme ekipleri eve girdi ve Leman Celepgezer`in cansız bedenine ulaştı. Ceset, otopsi için Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yangının çıkış nedeniaraştırılıyor.
Kaynak: İHA