Bozuk Yolları Protesto Etmek Amacıyla Oturma Eylemi Yaptılar

Şanlıurfa`nın Bozova ilçesine bağlı Yaylak beldesine bağlı birkaç köy, Yaylak-Halfeti güzergahındaki yolun bozuk olmasına rağmen yaptırılmamasını protesto etti.

Bozuk Yolları Protesto Etmek Amacıyla Oturma Eylemi Yaptılar
Yolu trafiğe kapatan köylüler, araçlarının önünde ellerini bağladı. Eylemin yapıldığını duyan Özel İdare ekipleri ise çalışmalara başladı. Vatandaş, müteahhitlerin yolları düzgün yapmadığını iddia ederek denetimsizlikten yakındı.


72 Nolu Halfeti-Yaylak Kooperatifi öncülüğünde başlatılan eyleme Yaylak- Halfeti yolu üzerindeki köyler de destek verdi. Sögütlü köyü yakınlarında bozuk yolu protesto eden kooperatif üyeleri ve köy halkı, yaklaşık iki saat yolu trafiğe kapattı. Eylem trafiğine takılan sürücüler de eyleme katıldı. Köylüler, yolda oluşan çukurları taş ve toprakla doldururken, 72 Nolu Halfeti-Yaylak Kooperatif üyesi sürücüler, araçlarının önünde oturarak ellerini bağladı. Halfeti- Yaylak arasında çalışan 50 araçtan sadece birkaç tanesi çalıştı, diğer araçlar eylem kapsamında bir günlük kontak kapattı. Yollarının uzun süredir bozuk olduğunu iddia eden köylüler, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

72 Nolu Halfeti-Yaylak Kooperatifi Başkanı Salih Çetin, yolun köstebek yuvalarına döndüğünü söyledi. Çetin, "2005`ten beri 50 araçla Halfeti-Yaylak-Şanlıurfa arasında çalışıyoruz. Maalesef bir türlü yolu düzeltmediler. Yetkilileri köymüze davet ettik, birtakım sözler verildi, ama henüz bir gelişme yok. Bugün eylem yapıyoruz, eylemin yasak olduğunu biliyoruz, ancak gerekli birimlere bildirdiğimiz halde gelişme olmayınca bizde bu şekilde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Yollarımız köstebek yuvasına dönmüş." dedi.


Mehmet Salih Yılmaz ise yolu yapan müteahhitleri suçladı. Müteahhitlerin yolları göz boyamak için yaptığını iddia eden Yılmaz, denetim eksikliğinin olduğunu söyledi. Devletin gerekli ödeneği aktardığını kaydeden Yılmaz, "Kaç seferdir müteahhit bu yol için parayı alıyor. Göz boyamak amacıyla zift düküyor, üstüne de hafif bir çakıl atarak o şekilde tamamlıyor. Devletin bir müfettişinin yolun yapım aşamasında mutlaka burada olması gerekiyor." şeklinde konuştu.