Oğuzlar`da Ceviz Festivali Coşkusu

Çorum`un Oğuzlar ilçesinde 12 yıldır düzenlenen geleneksel ceviz festivali bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Oğuzlar`da Ceviz Festivali Coşkusu

Cumhuriyet Meydanı`nda Çorum Belediyesi mehter takımının gösterileri ile başlayan Festivale Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Festivalin açılış konuşmasını Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık yaptı. Uyanık, cevizin kendileri için çok önemli olduğunu ve ilçenin tarihi boyunca geçimini cevizden sağladığını belirtti. Uyanık, Oğuzlar cevizinin Türkiye`de bir marka haline geldiğini belirterek şunları söyledi: ``Dünyada artık markalar konuşuyor yani markalaştıysan bir yerlere gelebiliyorsun. Biz de cevizimizi bir marka haline getirdik. Bizim bu festivali düzenlememizin en önemli nedenlerinden birisi de tanıtmak, ilçemizin, cevizimizin sesini duyurabilmektir.``
Milletvekili Cahit Bağcı ise Oğuzlar cevizinin markalaşma yolunda ilerlediğine vurgu yaparak, 5 yıldır festivallere katıldığını ve çok memnun kaldığını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın annesinin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Bağcı, ``Bu yıl ki festivalimize buruk başladık Başbakanımızın sayın anneleri vefat etmiştir. Hepimizin başı sağ olsun`` dedi.
Çorum Valisi Nurullah Çakır ise 2023 vizyonuna hazırlanmanın gereklerine değinerek şunları kaydetti: ``Artık eski sistem yok, vatandaşların cevizinde ya da başka bir konuda üniversite rektörüne gelip `Ya hocam benim cevizim var, fakat baraj geldi ve iklim değişikliği oldu, ben bu konuda ne yapabilirim?` diyen vatandaşlarım var. Benim şu şu olmamalı, işte siyasetçilerden istedim, verirlerse verirler vermezlerse ben onlara sandıkta sorarım, demeyeceksin. Üretken olacaksın, gelişmek ve kalkınabilmek için projeler üreteceksin.``
Ağaçtan düşmelerin üzücü olduğuna da dikkat çeken Çakır, vatandaşlara düşmeyi engellemek için çözüm üretmelerini ve ölümler ve yaralanmaların en aza indirilmesini istedi.