`cübbeli Ahmet Hoca`ya Antalya`da Yoğun İlgi

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı Uluslararası Konyaaltı Antalya Kitap Fuarı`nda, kitaplarını okurları için imzaladı.

Ünlü, "Biz televizyonlara çıkana kadar bütün sakallılar adam yerine koyulmuyordu" dedi.

CHP`li Konyaaltı Belediyesi`nin öncülüğünde düzenlenen 2. Uluslararası Konyaaltı Antalya Kitap Fuarı`nın konuğu Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü oldu. Ünlü, katılımcıların sevgi gösterileri arasında söyleşi yapacağı salona geldi. Burada sahneye çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, herkesin her an ölümle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Ünlü, "Dünya gözü kör olan insanın, öteki dünya gözü de kör olur. Dünyada kör olan, ahirette de kör olur. Dünyada Allah`ını bilmeyen ahrette de bilemez.Dünyada her şey Allah`ın varlığını zikrediyor. Kimi cennetteki yerini kimi cehennemdeki yerini hazırlıyor. Gençler ömrünüzü yazık etmeyin. Boş işlerle uğraşmayın. Bu dakikalar çok değerli. Faydalı işlerle uğraşın. Bize, doktor, mühendis, öğretmen de lazım ama dinimizi bulduktan sonra" diye konuştu. "Bu İslamiyet çok güzel bir din" diye devam eden Ahmet Mahmut Ünlü, "Bu din yaşansa dünyada ne fakir kalır, ne açlık. Sadaka, zekat müesseseleri işlese vallahi kimse aç kalmaz" ifadelerini kullandı

"İNSANLARI KIYAFETE GÖRE YARGILAMAYIN" İnsanların kıyafetlerine göre yargılanmasını eleştiren Ahmet Mahmut Ünlü, "Müslümanlar hakir görülüyor, çarşaflılar, sakallılar hakır görülüyor. Hele biz televizyona çıkana kadar bütün sakallılar adam yerine koyulmuyordu. Sinek kaydı traş olmakla kültürün mü akıyor? Neden kılık kıyafete takılıp adamın ilmine, irfanına, kültürüne bakmıyorsun? Kıyafete bu kadar takılıp kalıyorsun, ahlakına bakmıyorsun. Çarşaflıya, örtülüye takılıyorsun. Eskiden çok yaparlardı, şimdiler de biraz aşıldı elhamdülillah. 28Şubat süreci neydi; kadın markete girdiği zaman neydi o işittiği sözler. Halbuki açıkta, kapalı da olabilir. Herkesin günahı kendine. Mühim olan günahını bilmek. Kimsenin yeri garanti değil. Ben herkesten fazla korkuyorum. Onun için bu kadar insanların birbirini aşağılamak, alay etmemesi lazım. Saygı göstermek lazım" diye konuştu.

KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERİ ELEŞTİRDİ "Buraya gelmeden önce yerel gazeteler `Cübbeli Hocayı`da çağırmışlar fuara` falan diye yazdılar" diyen Ünlü, "Biz cüzamlı mıyız ya? Antalya`ya girmemiz yasak mı? Biz Antalya`ya 25 seneden beri geliyor, sohbetler yapıyoruz. Her yer vatanımız. Biz bildiklerimizi sizlerle paylaşıyoruz. İsteyen dinler, isteyen dinlemez. Herkese saygımız, sevgimiz, hürmetimiz var. `Fuarda ayet okunur mu, hadis olur mu`? Olur efendim, bal gibi olur. Bak okudum oldu. Bunda ne sakınca var? Allahın kitabı sakıncalı mı bumemlekette" dedi.

Yapılan duanın ardından Ünlü, sahneden inerek kendisi için hazırlanan alanda, kitaplarını imzaladı. Söyleşiye katılım yoğun olurken, vatandaşlar Ünlü`ye kitap imzalattırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Ünlü`ye, Süleyman İrfan isimli bir vatandaş tarafından üzerinde ismi yazılı bir tablo hediye edildi.

Öte yandaa, 2`ncisi düzenlenen Uluslararası Konyaaltı Antalya Kitap Fuarı`nı bugüne kadar 73 bin 800 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.
Kaynak: İHA