Cahit Berkay 8 Ekim'de konser verecek

Müzisyen Cahit Berkay, 8 Ekim Cumartesi günü Başakşehir Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Cahit Berkay 8 Ekim'de konser verecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş açıklamasına göre, ücretsiz olacak konserde, başta Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in başrollerini paylaştığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" olmak üzere "Devlerin Aşkı", "Dila Hatun", "Bodrum Hakimi", "Kırık bir Aşk Hikayesi", "Davaro", "Av" ve "Çiçek Abbas" gibi sinemaseverlerin zihinlerine kazınan pek çok filmin efsaneleşen müzikleri seslendirilecek.

1946'da Senirkent Isparta'da doğan, müzik hayatına 1962 yılında "Siyah İnciler" grubunda başlayan Berkay, 1964'te Selçuk Alagöz'ün grubunda profesyonel müzik hayatına adım attı.

1967 yılının sonunda katıldığı Moğollar'ın zamanla beyni olan Berkay, grupta akustik, elektrogitar, yaylı tambur, ıklığ, bağlama çaldı.

Moğollar dışında, bireysel çalışmalar yürüterek birçok film müziğine de imza atan Cahit Berkay, 1978'de "Fırat'ın Cinleri", 1982'de "Kırık Bir Aşk Hikayesi", 1991'de "Gizli Yüz" gibi filmlerin müzikleri ile Altın Portakal Ödülü'nü aldı.

200'den fazla uzun metrajlı film müziği ve birçok dizi müziğinin altında imzası bulunan Cahit Berkay, 1997'de Cahit Berkay film müzikleri albümleri serisinin birincisini yaptı.

Berkay'ın, "Film Müzikleri Volume 2" albümü 1998'de, "Film Müzikleri Volume 3" albümü ise 2001'de çıktı.