"tavşanı Kim Koruyacak" Kukla Oyunu 100. Yaşına Washıngton`da Bastı

Kids Euro Festivali, Amerika Birleşik Devletleri`nin başkenti Washington`daki Fransa Büyükelçiliği`nde gerçekleşti.

'tavşanı Kim Koruyacak' Kukla Oyunu 100. Yaşına Washıngton`da Bastı
Letonya`yı temsilen katılan Laila Kirmuska, Edgars Lipors ve Janis Kirmuska kukla oyunuyla çocukları büyüledi

Kukla oyununu kendi dillerinin dışında ilk defa İngilizce olarak gerçekleştiren üçlü için bu büyük bir yenilik ve üstesinden gelmeleri gereken bir engel oldu. İngilizce konuşmadıkları halde, kukla oyununu İngilizce olarak ezberleyerek oynayan aktris Laila Kirmuska, "Evet, bu bizim için bir meydan okuma oldu ve tabii zordu. Fakat sanatçılar için meydan okumak önemlidir. Bu yüzden elbette bu yenilik hoşumuza gitti" dedi

Akordion ile yapılan müzik ve Letonca şarkılar da oyunun önemli bir kısmını oluşturuyor. Oyunda kaplumbağa karakterini canlandıran Edgars Lipors ise "Müzikleri bu oyun için özel olarak besteledim" diye konuştu.Ekibin Washington`daki ilk gösterisi olmamasına rağmen bu seferki ziyaret Letonyalı sanatçılar için büyük önem taşıyor. Oyunda kurt karakterini canlandıran Janis Kirmuska bu seferki farkın oyunun sadece İngilizce gösteriminden kaynaklanmadığını belirterek "Washington`daki son gösterimizle kukla oyunumuz 100. yaşına basmış oluyor" dedi.

Cadılar bayramına da denk gelen festivali izlemeye gelen çocuklar "Tavşanı Kim Koruyacak" oyununa büyük ilgi gösterdi. Örümcek adam kostümüyle festivale gelen beş yaşındaki Joaquin, "Oyunu çok sevdim. En çok tavşanı sevdim, çünkü tavşan çok komikti" diye konuştu.

"Tavşan`ı kim koruyacak" kukla oyunu, ormanda yaşayan bir tavşanın aç kurt tarafından yenmesini engellemek için arkadaşları kaplumbağa, kirpi ve kokarcanın ürettiği çözümler üzerine kurulu bir hikâyeyi anlatıyor.
Kaynak: İHA