Şanlıurfa`daki Elektrik Adaletsizliğine Son Verildi

Yaklaşık 3 yıldır çevre illere göre yüzde 15 pahalı elektrik kullanan Şanlıurfalı sanayicilere Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası(ŞUTSO)`ndan müjde geldi.

Şanlıurfalı sanayici bu sefer çevre illere göre yüzde 8 ucuz elektrik kullanacak. Şanlıurfalı sanayiciler için yaklaşık yüzde 23 indirim uygulamasına başlandı. Çevre illerde de önümüzdeki dönemlerde indirim yapılması bekleniyor.


ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin`in elektrik adaletsizliğini gidermesi için yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi. Ertekin, 3 yıldır çevre illere göre yaklaşık yüzde 15 pahalı elektrik enerjisi kullanan Şanlıurfalı işadamlarının mağduriyetini gidermek için yaklaşık 15 kuruma 10`ar yazı gönderdi. Kurumlara yaklaşık 150 yazı gönderen Ertekin`in çalışmaları amacına ulaştı. 1 Ekim`den başlamak üzere elektriğe indirim uygulanacak.


Ertekin, elektrik enerjisi alış fiyatının çevre illerle olan farkının giderildiğini bildirerek, şunları kaydetti: "1 Ekim`den itibaren, çevre illere göre daha pahalıya kullandığımız, elektrik enerjisi birim fiyatı yüzde 8 daha ucuz kullanılacak, yani ilimiz üreticilerinin rekabet gücünü zayıflatan ve maliyet oranlarında yüksek değer oluşturan elektrik enerjisi alış fiyat farklılığımız giderildi. Bu çalışmamızı gündemine alarak Şanlıurfalı tüm işadamlarının büyük bir sorununu çözen başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik`e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız`a, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerine, tüm Şanlıurfa milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Açıklamada, iş yerlerine ilişkin uygulanacak detaylı tarifelerin odanın internet sitesinde duyurulacağı belirtildi. Şanlıurfalı girişimcilerin önünün açıldığına işaret eden Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, uzun süren bir mağduriyetin giderilmesini memnuniyet verici olarak değerlendirdi. Şanlıurfalı sanayicilerin bu yönde beklentisinin olduğunu hatırlatan Öksüzoğlu, bu gelişmenin ardından Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırımları artacağını ifade etti. Öksüzoğlu, "Bir adaletsizlik ortadan kalkmış oldu. Bu sevindirici bir gelişme. Pahalı elektrik çevre illerle rekabetimizi zorlaştırıyordu. Bundan sonra inanıyorum ki sanayimiz daha da güçlenecek. Bu indirim bu şekilde durursa yatırımlar artarak devam eder." dedi.