Adana’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Adana Müftülüğü tarafından kutlama programı gerçekleştirildi.

Adana’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kutlama programı, Kuran-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başladı ve ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftasıyla ilgili bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Daha sonra, Adana Müftülüğü görevlilerinin oluşturduğu müzik ekibi tarafından Türk Tasavvuf Musikisi konseri verildi ve başarılı din görevlilerine teşekkür belgeleri sunuldu.

Adana genelinde din görevlileri arasında "Hafızlık, Kur`an-ı Kerim` ve Ezanı Güzel Okuma, Hutbe ve Şiir Yazma Yarışmaları" ile "Cami Çevresini Düzenleme" yarışmalarında dereceye girenler ve başarılı personellere ve camii yaptıranlar ödüllendirildi.

Bu arada, İl Müftüsü İsmail Canbolat, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacaktır." dedi.

Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl “Cami-Çocuk Buluşması” ve “Din Hizmetlerinde Gönüllülük” temalarının tercih edildiğini ifade eden Canbolat, “Camiler, toplumun bütün fertlerinin manevi havayı soluması gereken kutsal mekânlardır.” diye konuştu.

Camilerin, toplumun inşasında önemli görevler üstlendiğini, mihrabıyla mabet, kürsü ve minberleriyle de mektep olduğunu belirten Canbolat, yaşlı genç, kadın erkek, engelli engelsiz hemen herkesin camilerden ilim, irfan, adap ve ahlak öğrenebileceğini kaydetti.

İl ve ilçelerde, köy ve mahallelerde din görevlilerinin camiye gelen çocuklara camiyi bütün yönleriyle tanıtacaklarını ifade eden Canbolat, “İnsanımızın evlatlarını, çocuklarını maneviyat menba-ı camilerimizle tanıştırmalarını arzu ediyoruz.” dedi.

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İl Müftüsü İsmail Canbolat, Müftü yardımcısı Mustafa Turan, ilçe müftüleri, daire amirleri, Kur`an Kursu öğreticileri, daire personeli ve çok sayıda davetli katıldı.