İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği "yılın Dostu Ödülü" Ermeni Asıllı Kadin Akça`nın Oldu

İsveç Türk Kültür ve Düşünce Derneği, Yılın Dostu ödülünü "Başarı Kazanmak için Türk gibi Düşün" isimli kitabın yazarı Ermeni asıllı iş adamı Kadim Akça`ya verdi.

İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği 'yılın Dostu Ödülü' Ermeni Asıllı Kadin Akça`nın Oldu
İlk kez verilecek ödül bugün düzenlenen tören ile kendisine sunuldu.

İsveç Türk düşünce ve Kültür Derneği, İsveç`te yükselen Türk ve Türkiye düşmanlığına karşı dostluk, anlayış ve iletişimi arttırma yolunda en iyi çalışmayı yapan kişiye "Dostluk Ödülü" verme kararı aldı. Ödül töreninde küçük bir konserle Atatürk`ün sevdiği şarkılara yer verildi. Yılın dostu ödülü İsveç Türk düşünce ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Gürgün tarafından Kadim Akça`ya takdim edildi.

Ödül gerekçesi olarak Kadim Akça`nın bu eseriyle, "İnsan olma erdemiyle, ırk, din, mezhep, ülke sınırlarını aşmış, dostluk köprüleri kurmuş; Ermeni, Türk, Hıristiyan ve İsveçli olma ırmaklarını, dünya insanlığı okyanusuna birleştirmiş" olması gösterildi.

Kadim Akça 1951`de Mersin` de az gelirli bir Ermeni ailenin çocuğu olarak doğdu. 1970 yılında 19 yaşındayken İsveç`e giden ve temizcilikten holding sahipliğine dek yükselen Akça, hem İsveçli, hem de Türkiyeli olmaktan onur duyan kimliğiyle tanınıyor.
Kaynak: İHA