İstanbul`da Cumhuriyet Yürüyüşleri

İstanbul`da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kadıköy, Avcılar ve Bakırköy`de `Cumhuriyet Yürüyüş`leri düzenlendi.

İstanbul`da Cumhuriyet Yürüyüşleri
Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş, Bağdat Caddesi Suadiye`da başladı. Yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, şehit askerlerin resimleri, Türk bayrakları ve Atatürk posterlerini taşıdı. Geleneksel yürüyüşe her yıl kırmızı giysileriyle katılan Kadıköylüler, bu yıl siyahlara bürünerek yürüdü. 10.Yıl Marşı eşliğinde Göztepe`ye kadar yürüyen kalabalık, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk`ün tekrarlattığı `Cumhuriyet Andı`nı hep bir ağızdan okudu. Yürüyüşte Cumhuriyet Halka Partisi (CHP) GenelSekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salcı da hazır bulundu.

Cumhuriyet Yürüyüşlerinin ikincisi Bakırköy`de düzenlendi. CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı`nın düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü`ne çok sayıda Bakırköylü, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sebahat Akkiraz`ın da destek verdiği yürüyüş, İncirli Caddesi`nde başladı. 10. Yıl Marşı eşliğinde Bakırköy Özgürlük Meydanı`na kadar yürüyen vatandaşlar, burada şehitler anısına saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı`nı okuyan grup, daha sonra dağıldı.

Avcılar Belediyesi`nin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü`nde ise büyük bir Türk bayrağı açıldı. Avcılar Meydanı`nda toplanan binlerce vatandaş, Cumhuriyetin 88 kuruluş yıldönümünü kutladı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz`ün de katıldığı yürüyüş, saygı duruşunda bulunulması ve okunan İstiklal Marşı`nın okumasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA