Van Depremi, Samsunlu İki Aileyi Yıktı

Merkez üssü Van’ın Erciş ilçesi Tabanlı köyü olan 7.

Van Depremi, Samsunlu İki Aileyi Yıktı
2 şiddetindeki deprem, Samsun’da iki aileyi yıktı. Depremde enkaz altında kalan bir aileden güvenlik görevlisi baba, öğretmen anne ve 4 yaşındaki çocukla birlikte vatani görevini Erciş’te yaparken depremde şehit düşen bir öğretmenin cenazeleri Samsun’a getirildi. Cenaze törenlerinde Ateş ve Yiğit ailelerinin yakınları, sevdiklerini son yolculuklarına gözyaşı ve dualarla uğurladı.
Van’da meydana gelen depremde kurtarma çalışmaları devam ederken, hayatını kaybeden vatandaşlar ise memleketlerine gönderiliyor. Samsun’da sınıf öğretmeni olarak görev yaparken 2.5 ay önce vatani görevini yerine getirmek için yedek subay olarak Erciş’e giden Piyade Asteğmen Onur Ateş, depremde enkaz altında kalarak şehit oldu. Ateş’in cenazesi memleketi Samsun’un Tekkeköy ilçesi Büyüklü beldesine getirildi. Geceyi baba evinde geçiren şehidin cenazesi askeri törende evinden alınırken anne Fatma Ateş sinir krizleri geçirerek güçlükle ayakta durdu. Ailenin 3 çocuğundan biri olan şehidin cenazesi Büyüklü Merkez Camii’ne getirildi. Şehit Piyade Asteğmen Onur Ateş, öğle namazının ardından kılınan merkez mezarlığında toprağa verildi. Acılı baba Ahmet Ateş ise taziyeleri gözyaşlarıyla kabul etti.
Depremin yıktığı diğer bir aile ise Yiğit ailesi oldu. Aynı aileden 3 kişinin can verdiği Erciş depreminde enkaz altından çıkarılan güvenlik görevlisi baba Mustafa Yiğit (26), öğretmen eşi Nesrin Yiğit (26) ve oğlu Furkan Yiğit (4)’in cenazeleri ise Büyük Camii’ye getirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç’un da yer aldığı cenaze törenine yakınları ile sevenleri katıldı. Erciş’e bir yıl önce atandıkları ve 5 yıldırevli oldukları öğrenilen çiftin ve oğlunun cenazeleri, cenaze namazının ardından Derecik mezarlığında toprağa verildi.