Kahvaltı İçin Gitti, Depremde Yıkılan Binada Can Verdi

Van`ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.

2`lik depremde hayatını kaybeden öğretmen Senem Aka, son yolculuğuna uğurlandı. Aka’nın Muş Malazgirt`te öğretmen olduğu, ancak pazar günü arkadaşlarıyla kahvaltıya gittiği Erciş`te depremde çöken kafenin altında kaldığı belirtildi.


Alınan bilgiye göre, 23 yaşındaki öğretmen Senem Aka, bir yıl önce polis memuru Halil Aka ile tanışarak hayatlarını birleştirdi. Muş Malazgirt`te öğretmenlik yapan Senem Aka, depremin meydana geldiği pazar günün sabahında bir grup arkadaşıyla birlikte Van`ın Erciş ilçesine kahvaltı yapmaya gitti. Senem Aka, arkadaşlarıyla birlikte Erciş merkezdeki 6 katlı Mehmet Ali Koç Apartman’ında bir kafede kahvaltı yapmaya başladı. Deprem, Senem Aka ve arkadaşlarını kahvaltıda yakaladı. 7.2`lik depremde söz konusu binanın çökmesi sonucu Senem öğretmen ve arkadaşları enkaz altında kaldı. Eşi Halil Aka ise deprem esnasında kendini son anda dışarıya atarak kurtuldu.


Aka ailesinin enkazdaki umutlu bekleyişi dün hüzne dönüştü. Yaşamını yitiren Senem öğretmenin cesedi dün enkaz altından çıkarıldı. Erciş`ten alınan Aka`nın cenazesi baba ocağı Eskişehir`e getirildi. Evinin önünde helallik istenen Aka için Mahmure Mahallesi Seyithoca Camii`nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Kadir Koçdemir, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Müftü Nizayi Ersoy, Aka`nın yakınları eşi Halil Aka ve vatandaşlar katıldı. Duygulu anların yaşandığı cenaze töreninde eşi Halil Aka, anne Sultan Sivrikaya, baba Sivrikaya gözyaşlarını tutamadı.


Aka`nın cenazesi kılınan namazın ardından Asri Mezarlık`ta toprağa verildi.

Senem Aka`nın dayısı İbrahim Akgün, yeğeni ve eşinin gezmeyi çok sevdiğini ve her hafta farklı yerlere gezmeye gittiğini söyledi. Depremin olduğu gün de yeğeninin, eşi ve arkadaşlarıyla birlikte Van`ın Erciş ilçesine gittiğini ifade eden Akgün, ``Hemen hemen her hafta sonu gezmek için Erciş`e gidiyorlardı. Kafede otururken deprem olmuş ve göçük altında kalmışlar." dedi.