Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin Eğitime Desteği Sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin öğrencilerin eğitim sürecine verdiği destek devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin Eğitime Desteği Sürüyor
Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere bottan kabana, sıcacık bir tas çorbadan çantaya kadar pek çok yardımda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde sürdürülen projeler çerçevesinde, 2011-2012 öğretim yılında da Ankara’daki ilköğretim ve liselerde eğitim gören 60 bin öğrenciye giysi ve kırtasiye desteği sunuluyor. Belediye ayrıca 26 engelli okulunda eğitim gören yaklaşık 4 bin öğrenciye 3 öğün yemek verirken, üniversite öğrencilerine Başkent’in sıcak çorba ikramının yanında çamaşır yıkama, kurutma ve ütüleme hizmeti de sunuyor.

"BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİN YANINDA"
Ankara’daki okullarda eğitim gören ve desteğe ihtiyacı olan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Milli Eğitim Müdürlükleri’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma sonucu belirleniyor. İsimler belirlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bot, kaban, okul çantası ve kırtasiyeden oluşan eğitim destek paketini okullara ulaştırarak, bu öğrencilere tek tek dağıtıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ekonomik şartlar nedeniyle hiçbir yavrumuzun kendini diğerinden eksik hissetmesini istemiyoruz” diyerek, ilköğretim, lise ve dengi okullarına devam eden ve desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin bu destekten yararlanmak için öncelikle okul yönetimlerine başvurmaları gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilköğretim ve lise öğrencilerine yapılan katkının uzun yıllardır devam ettiğini anlatan Başkan Gökçek, "Bu yıl da ihtiyacı olduğu tespit edilen 60 bin öğrencimize kaban ve bot vereceğiz. Yine bu öğrencilere 60 bin okul çantası hediye edeceğiz. Çantalarda suluk, resim defteri, cetvel, kalemtıraş, silgi, boy kareli ve çizgili harita metot defterler, küçük boy çizgili ve kareli defter ile kurşun kalemler yer alacak." dedi. Başkent’teki öğrencilere desteğin sadece giyecek ve kırtasiyeden ibaret olmadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, 26 engelli okulundaki öğrencilere de 3 öğün yemek yardımında bulunduklarını söyledi.

ÜNİVERSİTELİLERE SICAK ÇORBA VE ÇAMAŞIR YIKAMA HİZMETİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik olarak da hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılından itibaren üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu kentin 5 ayrı noktasına kurduğu seyyar araçlarda her sabah sıcak çorba ve ekmek ikram ediyor. Kısıtlı bir bütçe ile eğitimlerini sürdürmek zorunda kalan üniversite öğrencilerine de katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Ailelerinden uzakta büyük bir kentte maddi ve manevi zor bir ortamda eğitim ve yaşam mücadelesi veren üniversite öğrencilerine, eğitim kurumlarına yakın, Onkoloji Hastanesi, Hacıbayram Camii, İbn-i Sina Hastanesi önü, Beşevler Metro İstasyonu çıkışı ve Kurtuluş Parkı yanı gibi farklı noktalarda her sabah sıcak çorba dağıtıyoruz. Ayrıca yine aynı mantıkla bütçelerine katkı sağlamak amacıyla Kurtuluş ve Cebeci’deki iki ayrı merkezde çamaşır yıkama hizmeti veriyoruz."