Sivas’ın Koyulhisar İlçesine 5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine hayırsever işadamları tarafından 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak yurt yaptırıldı.

100 kişilik erkek öğrenci yurdu yapılan dualarla hizmete açıldı.


Açılışa AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Vali Yardımcısı İsmail Koşum, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üst Teğmen Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cevit, Belediye Başkanı İlhan Eren, Kaymakamı İsmail Sündük, Emniyet Amiri Yunus Emre Ünveren, Selçuk Fem Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaduman, İstanbul’dan gelen Sivaslı işadamları ve Koyulhisar halkı katıldı.


Gaziosman Paşa Üniversitesi Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu’na yaklaşık 300 metre mesafede olan erkek öğrenci yurdu ilçenin bu alandaki büyük bir sıkıntısını gideriyor. Yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılan yurt 3 kattan oluşuyor. Yaklaşık bir milyon TL’ye mal olan yurtta her katta iki, üç ve dörder kişilik odalarıyla öğrencilere konforlu bir ortam sağlanıyor.


AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Türkiye’nin 30 yıldan fazla zamandır başına bela olan terör bataklığından kurtulmasının en önemli yolunun eğitim olduğuna dikkat çekti. Terörün güvenlik boyutuyla mücadelesini güvenlik güçlerinin yaptığını belirten Bilgin, “Ama bu bataklığı kurutmak için eğitim çok önemli. Bu tip eğitim kurumlarını Türkiye’nin her tarafına açarsak ki açıyoruz, d zaman terörü çok daha kısa sürede bitirerek ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturacağımızdan eminim. Eğitim zor iştir. Hizmet erbapları dünyanın en zor işine talip olmuştur. Önce Türkiye’de sonra da dünyanın dört bir tarafında ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sloganıyla hareket ederek insanımıza en büyük katkıyı sağlıyorlar.” dedi.


Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum da toplumun hiçbir ünitesinin, hiçbir parçasının ihmal edilmemesi gerektiğini, bu ünitelerin en önemlisinin de gençlik olduğunu söyledi. Gelecekte bu gençlerin hayatın her aşamasında görev alacaklarını belirten Koşum, “Gelişmeler Türkiye’nin hem siyasi hem ekonomik açıdan çok çok önemli bir yere geleceğini gösteriyor. O nedenle her yönden bu gençlerin iyi yetiştirilmesi önem arz ediyor. O nedenle bu tür eğitim yerlerine Türkiye’nin ihtiyacı var.” diye konuştu.


Yurdun yapılmasına öncülük eden hayırsever işadamı Erdal Doğan, Koyulhisar’da doğup büyümediğini, ancak bu ilçeye aşık olduğunu söyledi. Sadece kendisinin değil tüm hayırsever işadamlarının desteği olduğuna değinen Doğan, ilçenin önemli ihtiyaçlarından olan kız yurdunun da yakında tamamlanarak hizmete sunulacağı müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara ve yurdun yapımında katkısı bulunanlara plaketler verildi.