Kaddafi'nin otopsi raporu açıklandı

Kaddafi'nin resmi ölüm raporu infaz tartışmalarına son noktayı koydu.

Kaddafi öldü (Son Detaylar)

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, dün gece adli tıp uzmanları tarafından hazırlanan otopsi raporunda aldığı kurşun yaralarından öldüğü belirtildi. Otopsiye katılan bir doktor, Kaddafi'nin ölüm sebebinin kurşun yaraları olduğunu açıkladı.

"HİÇBİR ŞEY GİZLİ KALMAYACAK"
Adını vermeyen doktor, Kaddafi için "Kurşun yaralarından öldüğü çok açık" dedi ama başka detay vermedi. Savcıya iletmeleri gereken başka konular da olduğunu söyleyen doktor, "Herşey kamuoyuna açıklanacak, hiçbir şey gizli kalmayacak" dedi.

Kaddafi'nin otopsisi Misrata'ya 200 kilmometre uzaklıktaki bir morgta gerçekleştirilen Kaddafi ve oğlu Mutassım ile güvenlik şefinin cesetleri daha sonra yeniden Misrata'ya, daha önce tutuldukları soğuk hava deposuna getirildi.

Cesetler hala çok kişi tarafından ziyaret ediliyor ve birçok basın mensubu da Kaddafi'nin görüntüsünü çekiyor.

UGK: "KURŞUN HANGİ TARAFIN SİLAHINDAN ÇIKTI BELLİ DEĞİL"
Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin ölümüne neden olan kurşunun, hangi tarafın silahından çıktığının bilinmediğini belirtti.

Dünya Ekonomi Forumu toplantısı için Ürdün'de bulunan Cibril gazetecilere yaptığı açıklamada, adli tıp raporuna göre Perşembe günü öldürülen Kaddafi'nin kanalizasyon borusunda bulunduğunda yaralı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Cibril açıklamasında ayrıca, Kaddafi'nin Sirte'de kanalizasyon borusundan çıkarıldıktan sonra Sahra Hastanesi'ne götürülmek üzere kamyona bindirildiğinde kendi korumaları ile devrimciler arasındaki çapraz ateş esnasında kafasına kurşun isabet ettiğini kaydetti.

Cibril raporun güvenilirliği konusunda hiçbir şüphe olmadığını da sözlerine ekledi.

LİBYA, MİLLETİN KURTULUŞUNU RESMEN İLAN ETTİ
Libya, 42 yıllık tek kişilik rejiminin sonra ermesi, Muammer Kaddafi'nin yakalanması ve ölmesi üzerine 'milletin kurtuluşunu' bugün resmen ilan etti.
Libya'da Kaddafi rejimine karşı başlatılan direnişin merkezi Bingazi şehrinde 'milletin kurtuluşunun' ilan edilmesi dolayısı ile tören düzenlendi.
Töreni açan Libya Geçici Milli Konsey yetkilisi, "Biz bütün dünyaya sevdiğimiz vatanımızın her bir şehri, köyü, dağı-taşı, çölü ve gökyüzü ile kurtuluşunu ilan ediyoruz." ifadeleri ile törene başladı.

Bingazi'de binlerce kişinin katıldığı törene Geçici Milli Konsey Başkanı Mustafa Abdülcelil ve diğer yetkililer katıldı..