İzmir Gündoğdu Meydanı`nda Terör Protesto Edildi

İzmir Şehit Aileleri Derneği ve 40 civarındaki sivil toplum örgütleri, son günlerde tırmanan şehit cenazelerini ve terörü protesto etmek için “Teröre lanet” mitinginin yapıldığı Gündoğdu Meydanı’nda buluştu.

On binlerce İzmirli terörü lanetledi. Kalabalık, terör örgütü PKK ve teröristbaşına lanetler yağdırdı.
"Yeter söz şehitlerin" sloganıyla yapılan mitingde, tertip komitesinin kararıyla sadece Türk bayrağı taşındı. Herhangi bir siyasi parti veya derneğe ait flama ve pankartlara izin verilmedi. Komite başkanlığını Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan, komite koordinatörlüğü ve sözcülüğünü Ege Sivil Toplum Birliği ve Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hızır Murtezaoğlu`nun yaptığı mitingte, "Tek millet konuşacak ve Türk bayrağı dalgalanacak", “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. Artık sorunun çözülmesi istendi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana koşan binlerce İzmirli, genç yaşlı demeden terörü protesto etti. Sabah erken saatlerinde Gündoğdu Meydanı’na gelen İzmirliler, geniş güvenlik önlemleri altında alana alındı. Meydana üç ayrı noktada giren İzmirliler’in güvenli ortamda miting yapabilmeleri için 12 bin polis görev yaptı.
Meydandaki mitinge, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir CHP Miletvekili Erdal Aksünger, Aladdin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam da katıldı. CHP’li vekillerin, komitenin siyaset yapılmayacak kararına rağmen hükümeti hedef alan siyasi açıklamaları dikkat çekti.
Erzurumlular Derneği Başkanı Muzaffer Okumuş sabrın taşmak üzere olduğu mesajını verdiği konuşmasında bu durumun iç huzuru bozabileceği uyarısı yaptı. Sorunun çözümü için bu konuda bilgisi ve tecrübelerinden faydalanacakları, yüreğini ortaya koyacak vatan evladından istifade edilmesi gerektiğinin altını çizen Okumuş, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Terör belası ya son bulacak ya son bulacaktır. Çünkü bizim bizden fazla dostumuz yoktur. Taviz vere vere bugünlere geldik. Artık taviz verecek hal kalmamıştır. Bu mesele sadece iktidarın değil 70 milyon vatan evladının sorunudur.” dedi.

İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alpman, katılımı yetersiz bulduğunu ifade ederken, “Atatürk Heykeli’ne kadar her tarafın dolmasını isterdim. Günlerdir, İzmirliler yanımızda olsun istiyordum. İstediğimiz kadar milleti kadar burada toplayamadık.” özeleştirisinde bulundu. Ailesinde 3 şehit olduğunu, 24 şehit haberini duyduğunda elinin ayağının tutmadığını kaydden Alpman, “Neredeyse ölüyordum. 24 çocuk beş çocuk bir tane sivil. Bir ayda 30 tane oluyor. O bir çocuğun öldüğünde onun annesi yok mu ne kadar duyarsız olduk. Bu vatan sizin. Bir karış verecek toprağımız yok. Meclis`tekiler susun. Birlik ve beraberlik içinde olursak düşmanlarımıza korku veririz. Parça parça olursak bizi de bölmek istiyorlar. O Meclis`tekiler elini taşın altına koysun.” ifadelerini kullandı.
Tertip komitesinde Erzurumlular Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, İzmirliler Federasyonu Başkanı Turgay Yokuş, Kıyı Karadeniz Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Uçarvacı, İzmir Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Konya Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Mustafa Karakuş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Volkan Kaya, Ege Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (ESTOB) Şube Başkanı Tülin Dilşen, İzmir Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve Kadınlar Kurulu Başkanı Emel Denizaslanı ile Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy gibi isimler bulundu. Mitingde, Dernek Başkanı Alphan`ın yanı sıra birer şehit babası ve şehit kızı da konuşma yaptı.