Açık Artırmayla 10 Liraya Karayip Tatili, 50 Liraya Son Model Mercedes

Amerika ve Avrupa’da uygulanan açık artırma modeli artık Türkiye’de.

Açık Artırmayla 10 Liraya Karayip Tatili, 50 Liraya Son Model Mercedes
Web sitesi www.richiebid.com’dan online olarak girilecek açık artırmalar 0 (sıfır) liradan başlayıp ürününe göre 10 lira ile 50 lira arasında sona eriyor. İhalenin galibi 50 liraya son model Mercedes veya 10 liraya Karayipler’de tatil alabiliyor.

Konut ve otomotiv sektöründe faaliyet yürüten Bengü Tüzel`in Grup Bizz firması bünyesinde hayata geçirdiği www.richiebid.com adlı sitede tüm ürünler ortalama 10 lira ile 50 lira arasında satılıyor. Türkiye’de ilk defa uygulanan açık artırma sistemiyle pek çok ürün noter onayıyla satılıyor.
Açık artırmalarda icralık veya hacizli mal satışı yapmadıklarını anlatan Bengü Tüzel, “Bütün ürünlerimiz anlaşmalı şirket ve bayilerden temin ediyoruz. Her birinin garanti ve değiştirme hakları bulunuyor. Açık artırmalarımızda 0 (sıfır) liradan başlayıp her katılımcı sadece 1 kuruş artırım yapabiliyor. Şu an günde bir araba ve 40 tür ürün ile açık artırmalara başladık. 2 hafta sonra ise günde 5 arabanın açık artırmasına çıkacağız. Ferrari, Porshe, Bentley, Aston Martin gibi otoların ve konutların ihalelerine başlayacağız. Müzayededen evvel dileyen katılımcı gidip ürünü yerinde görebilecek. Ayda ortalama 50 araba ihaleye çıkaracağız. Marka kadın çantaları cumhuriyet altını ve takılar, LED TV, cep telefonları, uçak bileti, turlar, Karayip ve Havai’de tatil paketleri, balayı ile otellerde konaklama gibi çok sayıda ürün açık artırmayla satılıyor.” dedi.
RUSYA VE BALKANLAR DA AÇIK ARTIRMAYA KATILABİLECEK
Tıpkı açık artırma müzayedeleri gibi belirli gün ve saatlerde satış yapılacağını; bütün satışların noter huzurunda belirleneceğini anlatan Tüzel, şunları ifade etti:
“Katılımcılar ihale bedeli satın alıp açık artırmalara iştirak edebiliyor. Her tekliften sonra ihale süresi 15 saniye daha uzatılacak. 100 bin lira değeri olan lüks arabaları 40 ile 50 lira arasından bir rakama almak mümkün olacak. Bizim amacımız hakikaten bir araba veya telefon almak isteyenin gelip açık artırmaya girmesi ve ihaleyi kaybetmesi halinde de aynı arabayı piyasa değerinden satın almasıdır. Örneğin piyasada 2 bin liraya satılan bir akıllı telefonu mağazadan almak isteyen bunun yerine gelip ihaleye girebilir. Galip gelirse 10 liraya telefona sahip olabilir. Galip gelemezse, açık artırma için yaptığı harcamayı da ürün fiyatından düşüp telefonu piyasa fiyatından satıyoruz. Burada ihaleye giren kaybetmiyor. Herhangi bir üyelik aidatı talep etmiyoruz. İhalede kimseyi mağdur etmemek adına ihale seanslarını belirli bir fiyat ve süre ile kısıtlı tutuyoruz. O ürün satıldıktan hemen sonra sahibine teslim edip diğer ürünün ihalesine geçeceğiz.”
Çekiliş veya kuraya izin vermediklerini aktaran Tüzel, “Örneğin altın fiyatları son dönemlerde çok arttı. Yatırımını altına yapmak isteyen kişi çeyrek, yarım veya tam altın ihalesine girip 10 liraya altın sahibi olur. İhaleden galip çıkamazsa piyasa değerinden satın alır.” dedi.
Şu an İstanbul merkezli başlayan ihaleleri Türkiye geneline yayarak bölge ofisleri kuracaklarını bildiren Tüzel, “Balkanlarda ve Rusya’da temsilcilik görüşmeleri başlattık. O ülkelerin para birimiyle canlı açık artırmalar tertip edeceğiz. Daha sonra global açık artırmalara başlayacağız. Türkiye’nin en kapsamlı açık artırma sistemini kurduk. İkinci el olmamak kaydıyla çok geniş ürün gamında ihaleler yapacağız." açıklamasında bulundu.