Siirt`te Şehit Olan Uzman Çavuş Kocabaş, Memleketinde Toprağa Verildi

Siirt`in Pervari ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş`ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş`ta toprağa verildi.


Kahramanmaraş`ın Göksun ilçesine bağlı Karaömer Jandarma Karakolu`na getirilen şehit Bayram Kocabaş`ın (32) cenazesi, önce Büyükkızılcık beldesindeki babaevine götürüldü. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin yakınları sinir krizi geçirdi. Cenaze bir süre sonra namazın kılınacağı belde meydanına götürüldü. 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehidin kardeşi İlhan Kocabaş`ı teselli etti. Baba Mustafa Kocabaş törende metanetini korumaya çalıştı.
İl Müftüsü Muhammed Gevher`in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omzunda bir süre taşındıktan sonra belde mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sadık Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Cömert, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile çok sayıda vatandaş katıldı.