On Binlerce Protestocu Avrupa Merkez Bankası`na Yürüdü

On binlerce öfkeli protestocu, finansal sektörün katedrali diye tabir edilen Avrupa Merkez Bankası`nın önünde toplandı.

On Binlerce Protestocu Avrupa Merkez Bankası`na Yürüdü
"Tüm insanlara eşit derecede hizmet eden bir ekonomik sistem nasıl düzenlenebilir?" sorusunun cevabının arandığı protestoda, finansal sistem aleyhinde sloganlar atıldı. Binlerce yaşlı, çocuk ve gençten oluşan ateşli kitleye Türk inisiyatifler, DİDf, Aktionsbündnis Direkte DemokratieOccupy Frankfurt, IGM Metal Sendikası, Alman Basın Sendikası, siyasi partiler ve diğer örgütler destek verdiler. Kiel, Magdeburg, Worms, Marburg, Biblis, Amberg, Kassel, Bon, Köln, İstanbul ve Viyana`na protesto içinFrankfurt`ta gelen on binlerce kişi sosyal hakların ezildiğini dile getirdiler. DİDF, Göçmen Kadınlar Birliği ve Sol Parti temsilcileri ortaklaşa düzenledikleri deklarasyonda bankaların politikaya değil, politikanın bankalara hükmetmesi gerektiğini savundular.

Frankfurt`ta düzenlenen protestoya 20 binin üzerinde insanın katıldığı öğrenilirken, Berlin, Düsseldorf ve Köln de bu sayının kat kat arttığına dikkat çekildi

15 Ekim`den bu yana Avrupa Merkez Bankası`nın bahçesinde "Frankfurt`u İşgal Et Haraketi" (Occupy Frankfurt) tarafından çadır kampı kurulmuştu. Bu kamptaki eylemciler toplumun problemlerini birlikte tartışarak küresel anlamda ekonomik bir değişim talep ediyorlar. Herkese açık olan protestoya farklı milletlerden ve farklı din mensuplarından oluşan binlerce kişi banka sistemi ve finans ekonomisi, dünya ekonomik sistemi ve demokratik katılımı engelleyen politik sistemlere son vermeyi amaçlıyor.
Kaynak: İHA