Samanlıkta Esrar Bulundu, 12 Kişi Yakalandı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Yalova, Kocaeli ve Bursa’nın Orhangazi ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, samanlıkta saklanan esrar maddesini ele geçirdi.

Samanlıkta Esrar Bulundu, 12 Kişi Yakalandı
Olayda, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 12 kişi yakalandı.
İstihbarat çalışmalarının ardından harekete geçen jandarma ekipleri, Yalova, Kocaeli ile Bursa Orhangazi ilçesi ve köylerde eş zamanlı operasyon başlattı. Konuyla ilgili gözaltına alınan 28 kişi cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 12 kişi yakalandı.
Narkotik köpeğinin de katıldığı samanlıklar ve evlerde yapılan aramalarda, 990 gram esrar, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet savunma tipi el bombası, 6 adet 9.65 mm çapında fişek, 8 adet 9 mm çapında fişek, 3 kök kenevir bitkisi, 10 adet kenevir tohumu, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 15 bin 650 TL para ile 14 adet esrar maddesini saklamak için kullanılan kavanoz ele geçirildi.
Zanlılar, `Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırma` suçlarından adliyeye sevk edilecek.