Güneydoğu`da İş Dünyası Terör Saldırılarına Tepkili

Hakkari`nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit düştüğü, 18 askerin de yaralandığı terör saldırısı sonrası Güneydoğu`da tepkiler dinmiyor.

Bazı sivil toplum kuruluşları terör örgütünü yürüyüş yaparak protesto ederken, bazıları da açıklamaları ile terörün caniliğini kınadı.

Son dönemlerde halkı hedef haline getiren terör örgütüne Güneydoğulu STK`lar tepkili. En fazla tepki ise iş dünyasında geldi. Saldırıların en fazla bölge halkını sıkıntıya soktuğu vurgulanan açıklamalarda, kapsamlı operasyonların yapılması vurgulandı. STK`lar PKK`nın aslında bölge halkını hedef aldığını savundu.

Son saldırıyı değerlendiren Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, saldırının hedefinde yeni anayasa çalışmaları olduğunu iddia etti.
Bölge halkını rahatlatacak düzenlemelerin yeni anayasada yer alacağı yönünde ümitlerin yeşerdiği dönemde saldırının yapılmasını manidar bulduğunu kaydeden Öksüzoğlu, "Yeni anayasada bölge halkımıza bazı hakların verileceğini ümit ediyorduk. Bölgede ekonomisinin canlanması için bazı gelişmelerin olmasını umuyorduk ki bunun için ilk adım atıldı. Her partiden bir araya gelen gruplarla oluşturulan komisyon, çalışmalarına başladığı gün saldırı gerçekleşti. Bölgedeki gelişim en fazla PKK`yı rahatsız ettiğini gösteriyor. PKK`nın bölge halkını hedef aldığını bölgeden kaçırılan öğretmenlerle de örnekleyebiliriz." dedi.

Son zamanlardaki gelişen ekonomiye dikkat çeken Öksüzoğlu, "İstihdamın artıp işsizliğin azaldığı ihracat rakamlarının yükseldiği, yatırım yapılabilir bir ülke haline gelindiği bir noktada saldırılarla gelişmenin önü kesilmeye çalışılıyor. Ancak hiçbir gücün bunda sonuca varacağını düşünmüyoruz." şeklinde konuştu.
Viranşehir Genç işadamları Derneği (VİRGİAD) Başkanı Eyüp Yıldırım ise saldırıları dış güçlerin oyununa bağladı. Saldırılarda dış güçlerin parmağının olduğunu ileri süren Yıldırım, bölge halkını sağduyuya davet etti. Son saldırıyı nefretle kınadığını vurgulayan Yıldırım, akan kanın bir şekilde durdurulması gerektiğini savunarak, Meclis`i işaret etti. Çözümün silahta olmadığının altını çizen Yıldırım, çözüm yerinin Meclis olduğunu savundu.
Birecik Genç İşadamları Derneği (BİRGİAD) Başkanı Ahmet Yavuz ise ciğerinin yandığını dile getirdi. Bin yıldır birlikte yaşayan milletlerin son zamanlarda kapışmasının nedenini soran Yavuz, "Bu olaylar bitmeden bölgede huzuru sağlamak mümkün değil. Saldırıyı nefretle kınıyoruz." diye konuştu.