Çağlayan: Teröre malzeme yok inadına yatırım var

Doğu ve Güneydoğu'da daha fazla yatırım yaparak terörün elindeki malzemeleri alacaklarını belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yatırım teşviklerini de artıracaklarını belirtti.

Çağlayan: Teröre malzeme yok inadına yatırım var
FAİZ LOBİSİNİN KARNINDA KURT KAYNIYOR
Faiz lobisinin boş durmadığını belirten Çağlayan, “Karınlarında kurtlar kaynıyor. Faizleri yükseltmek istiyorlar ama neyse ki MB uyanık” dedi.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşviki yaparken terörü, Türkiye’nin geri kalmış bölgelerini kesinlikle gözardı edemeyeceklerini belirterek, “Terörle Doğu ve Güneydoğu’da yatırım yapılmasını engellemek istiyorlar. İnadına o bölgelere özel destekler vereceğiz” dedi. Çağlayan, İstanbul Sanayi Odası’nın “İstanbul Sanayi Forumu” adıyla düzenlediği 2011 yılı II. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda, yeni teşvik sistemi ile ilgili çalışmalarının şu anda devam ettiğini, yıl sonuna kadar yeni teşvik sistemini bitirmiş olmayı umduklarını ifade etti. Teşviklerde yüksek katma değer, yüksek teknoloji ve cari açığı mutlaka ciddi şekilde hedef alan bir anlayış içinde çalıştıklarını ifade eden Çağlayan, “Teşviki yaparken terörü, Türkiye’nin geri kalmış bölgelerini kesinlikle gözardı edemeyiz. Bugün terör örgütünün yapmak istediği, Doğu’ya yatırımcı gitmesini engellemektir. Doğu ve Güneydoğu’da yatırım olmasını engellemektir. Çünkü bu alçakların malzemesi odur. İnadına orada yatırım yapacağız ve o bölgelere özel destekler vereceğiz. Biz de 1 Kasım tarihinde Türkiye’deki tüm ihracatçı birlik başkanlarımızla beraber inadına Hakkari’de olacağız” diye konuştu.
Çalışma saatlerinin değiştirilmesiyle ilgili olarak da Çağlayan, Avrupa’nın çalıştıracak insan bulamadığını, çalışma saatlerini yukarı çıkartamaya çalıştığını söyledi. Çağlayan, “Fransa’nın haftalık 35 saat, İngiltere’nin haftalık 38 saat çalıştığı yerde hiç kimse Türkiye’yi 45 saatlik çalışma saatinde bir dakika geri götüremez. Burada hiç tavizimiz olmaz” dedi.
Kaynak: AA