Şili'de öğrenciler yine polisle çatıştı

Şili'de hükümetin eğitim alanında reform yapmasını isteyen öğrenciler, başkent Santiago sokaklarını yine savaş alanına çevirdiler. Polisle çatışan maskeli öğrenciler bir yolcu otobüsünü de ateşe verdi.

Şili'de öğrenciler yine polisle çatıştı
Şili'nin başkenti Santiago'da hükümetin eğitim alanında reform yapması için baskı yapan öğrenciler, başkent'in ana caddelerine barikatlar kurarak polisle çatıştı. İki günlük grev ve boykot çağrısı yapan öğrenciler, çatışmalar sırasında polise molotof kokteyli fırlattrak karşılık verdi. Maskeli bir grubun üniversite kampüsü dışında duran otobüsü ateşe vermesi ise olayları iyice alevlendirdi.
Atılan molotoflar kokteyllerin çıkardığı alevler başkent sokaklarında savaş alanlarını aratmayacak görüntülere sebep oldu.