Romanya'da Türk film günleri düzenleniyor

Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından 20-23 Ekim tarihlerinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te "Türk Film Günleri" düzenleniyor.

Romanya'da Türk film günleri düzenleniyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, "Romantik Komedi", "Aşk Tesadüfleri Sever" filmlerinin gösterimi, oyuncuların da katılımıyla çeşitli söyleşiler ve imza günleri yapılacak.

Etkinliğin proje sorumlusu Ayşe Sönmez, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, "Türk Film Günleri"nin Romanya'da ilk kez düzenleneceğini belirterek, "Bu ülkede Türk dizi filmlerine yoğun ilgi olması sebebiyle böyle bir etkinlik konusunda istek geldi" dedi.

İki ülke arasında sinema ve dizi film kanalıyla kurulacak kültürel işbirliğinin başlangıç adımının bu etkinlik olacağını dile getiren Sönmez, "Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Bükreş Büyükelçiliği himayesinde, Movieplex sinemaları iş birliğiyle resepsiyon verilecek. Davetten sonra gala filmi olarak Romantik Komedi gösterilecek" diye konuştu.

"Romantik Komedi" filminin oyuncuları Burcu Kara, Engin Altan Düzyatan ve Gürgen Öz'ün de Romanya'da olacağını anlatan Sönmez, sanatçıların ülke sinema sektör temsilcileri ve Romen sinemaseverlerle bir araya geleceklerini bildirdi.

Türk Filmi Günleri'nin ikinci gününde "Aşk Tesadüfleri Sever" filminin izleyiciyle buluşacağını kaydeden Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ümit Bülent Dinçer filmi temsilen etkinliğimize katılacak. Aynı zamanda Meral Çetinkaya da Türk dizi filmlerinin deneyimli kadın oyuncusu olarak söyleşi yapacak. İki ülke arasında tanışma ve başlangıç adımı olarak düzenlediğimiz etkinliğimizin devam etmesini, Türk sinemasının ve dizi filmlerinin izlenirliğini artırmayı amaçlıyoruz."