Tus Soru ve Cevap Kağıtları İnternetten Erişime Açıldı

ÖSYM, 2011 TUS Sonbahar Dönemi Yabancı Dil Sınavı ve Bilim Sınavı’na ait soru ve cevap kağıtlarının internetten erişime açıldığını duyurdu.


ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada 2011-TUS Sonbahar Dönemi Yabancı Dil Sınavı ve Bilim Sınavına ait cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap anahtarlarının, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla bugünden itibaren erişime açıldığını duyurdu. Açıklamaya göre, sınava giren adaylar kendi cevap kâğıtlarının görüntüsünü, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecekler. Ayrıca bu sınava ait soru kitapçıklarının görüntüleri de erişime açılacak. Sınava giren adaylar https://skgs.osym.gov.tr internet adresinden, sınavda kendi cevap kâğıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara TC Kimlik Numaraları ile erişebilecekler. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecekler. Aday dışındaki ilgililerde ftp://dokuman.osym.gov.tr/SoruKitapcikKodlari bağlantısından önce görüntülemek istedikleri soru kitapçık numarasını belirleyecekler, https://skgs.osym.gov.tr internet adresinde de belirledikleri soru kitapçık numarasını ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçerek ilgili soruya ulaşabilecekler.
Öte yandan ÖSYM’nin açıklamasında, görüntülenen sayfaların belge niteliği taşımadığı vurgulanarak, “Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.” denildi.