Gökkafes, İstanbul'a yapılmış bir haksızlıktır!

Zeytinburnu sahilinde inşaatı devam eden binalar, Anadolu yakasından bakıldığında, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'nin fotoğraf karesine giriyor.

Gökkafes, İstanbul'a yapılmış bir haksızlıktır!
Zeytinburnu sahilinde inşaatı devam eden binalar, Anadolu yakasından bakıldığında, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii’nin fotoğraf karesine giriyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, “Silüet bozuldu. İnşaat durmalı.” demesine rağmen binalar yükselmeye devam ediyor.

Gökkafes, İstanbul'a yapılmış bir haksızlıktır!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de yapılan ve İstanbul'un siluetini bozan gökdelenlerin tarihi yarımadayı olumsuz etkilediğini belirterek, İstanbul'un UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nden silinme tehlikesi bulunduğunu söyledi.

İstanbul hiçbir şeyden çekmedi inşaatlardan çektiği kadar. Park Otel, Gökkafes, Haliç’teki metro köprüsü derken şimdi de Zeytinburnu’na yapılan üç gökdelen şehrin tarihî silüetini tehdit ediyor.

Balçiçek İlter'in konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gökdelen inşaatına Kültür ve Turizm bakanlığının izin verdiği iddialara yanıt vererek "Sevimsiz bir gelişme. Bu fotoğraf köprüden çekilmiş galiba. Surların tecrit alanının hemen bitişiğinde bizim turizm alanımızın dışında. İmar yetkisi bizde değil, Zeytinburnu Belediyesi ile Büyükşehir belediyesi arasında. Ben deniz tarafından bakıldığında tarihi yarım adanın görüntüsünü bozacak hiçbir projeye imza atmadım." dedi.

İSTANBUL'A YAPILMIŞ BİR HAKSIZLIK

Bu konuda kaygılarını dile getiren Bakan Günay " Uyarı yazıları yazıldı. Bu yapıya müdahale edilecek." diye konuştu. Bu yapıların İstanbul'a yakışmadığını söyleyen Bakan Günay " Gökkafes'e de şimdiye kadar hiç gitmedim. Orada yapılmış törenlerin hiçbirine katılmadım. Bu İstanbul'a yapılmış bir haksızlıktır." şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE