Öğretmenlere `uyuşturucu ve Zararlı Alışkanlıklar` Semineri Verildi

Ağrı`nın Patnos ilçesinde göreve yeni başlayan öğretmenlere, `Çevreye Uyum` seminerleri kapsamında `Uyuşturucu ve Zararlı Alışkanlıklar` konulu bir seminer verildi.

Öğretmenlere `uyuşturucu ve Zararlı Alışkanlıklar` Semineri Verildi

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki seminerde, Patnos Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği`nde görevli Komiser Fatih Güvenç, ilçede göreve yeni başlayan öğretmenlere uyuşturucu maddeler ve zararları hakkında bilgi verdi. Güvenç, öğretmenlerin kendilerini ve öğrencilerini zararlı alışkanlıklardan korumak için dikkat etmeleri gereken konularla ilgili uyarılarda bulundu.
Uyuşturucu çeşitleri ve bağımlıların karakteristik özellikleriyle ilgili bilgiler aktaran Güvenç, konuyu yaşanmış örneklerle anlattı. Güvenç, madde bağımlılığı ve meyili olan öğrencilerle ilgili neler yapılması gerektiği konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı.
Uyuşturucuyla mücadelede ailelerin ve eğitim camiasının önemli yeri olduğunu vurgulayan Güvenç, bu alanda koordineli ve ortak çalışma yapılmasının daha etkin ve verimli sonuçlar doğuracağını belirtti.
Türkiye`de uyuşturucu kullanımının çok yaygın olduğunu ve cezaevlerindeki hükümlülerin büyük çoğunluğunun uyuşturucu ve bağlı nedenlerden dolayı içerde bulunduğunu ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
"Bizler güvenlik birimleri olarak her ne kadar uyuşturucu madde imalatını ve ticaretini önlemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirsek de uyuşturucu kullanımının önüne geçemeyiz. Uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmede en büyük görev ailelere ve siz değerli eğitim camiasına düşmekte. Bizler, halkımızın bilinçlenmesi ve çevresini bilinçlendirmesi konusunda yine bir takım farklı çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalar kapsamında siz değerli eğitimcilerimizin de desteğiyle bütün okullarımızda uyuşturucu konulu tiyatro oyunları sergileyeceğiz. Geleceğimiz olan gençlerimizi bu illetten kurtarmak için hepimizin elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” dedi.