İstanbul, 3 Bini Aşkın Perakendeciyi Ağırlayacak

Asya Pasifik Perakende Kongre ve Fuarı (APRCE)’nın 16’ncısı iki sene sonra Türkiye’de yapılacak.

İstanbul, 3 Bini Aşkın Perakendeciyi Ağırlayacak
Bölgede faaliyet yürüten 3 bini aşkın perakendeci, İstanbul’a bir araya gelip yeni ticari bağlantılar kuracak.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD)’nin de üyesi olduğu Asya Pasifik Perakende Dernekleri Federasyonu (FAPRA) tarafından tertip edilen APRCE; 2005’te Pekin, 2007’de Tokyo, 2009’da Seul’de ve 2011’de Singapur’da yapıldı. Kongrenin 2013’te Türkiye’de toplanmasına karar verildi.

16’NCI APRCE BAŞKANLIĞI AMPD’NİN
AMPD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane 16`ncı APRCE’nin başkanlığını, 15`inci APRCE Başkanı Singapur Perakendeciler Derneği Başkanı Dr. Jannie Chan’den törenle devraldı. Törende söz alan Nane, 2013’te Asya ve Avrupa’yı birleştiren İstanbul’da tüm Asya Pasifik perakendecilerini ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
AMPD olarak etkinliğe odaklandıklarını anlatan Nane, FAPRA üyesi 17 ülkenin perakende derneklerinin başkanlarından oluşan Delegasyon Başkanları toplantısının da 2012 Mayıs ayında yine İstanbul’da yapılacağını aktardı.
Asya Pasifik ülkelerinin perakendecilerinin de etkinlik konusunda çok heyecanlı olduklarını dile getiren Nane, şunları kaydetti:
“Asya Pasifik ülkelerinde perakende çekici olup Avrupa’dan çok ayrı dinamikleri bulunuyor. Kendi bölgelerinde belli bir gücü bulunan şirketler daha fazla büyüme için batı ülkeleri ile ilgileniyor, konumundan, Doğu ile Batı’yı birbirine bağlamasından dolayı Türkiye’yi önemli görüyorlar. Asya ve Pasifik ülkelerine açılmak isteyen Avrupalı perakendeciler için de Türkiye eşsiz bir buluşma noktası.”
Toplantı ile Türkiye’nin 3 milyar nüfuslu Asya Pasifik Bölgesi için iki taraflı bir giriş kapısı haline geleceğini belirten Mehmet Nane şöyle devam etti:
“Bu toplantı 3 milyardan fazla insanın bulunduğu bir piyasaya açılmak isteyen Türk perakendecileri ve AVM yatırımcıları için de iyi bir fırsat olacak. 2013’te Türkiye’ye 3 binin üzerinde perakende temsilcisinin gelmesini bekliyoruz. Son derece kompakt bir program hazırlıyoruz. Hem ülkemizi görmelerini, hem de perakende sektörünü ve üretim altyapımızı incelemelerini istiyoruz.”
AMPD 2005’te İstanbul’da Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği Kongresi (ICSC)’ni tertip etmiş ve bu organizasyon sektörün gelişiminde bir dönüm noktası olmuştu. 16’ncı APRCE organizasyonun da Türk perakende sektörünün gelişimi ve yabancı yatırımlar bakımından çok önemli bir kilometre taşı olması öngörülüyor.