Giresun’da Kurum Değiştirecek İşçiler İçin Valilikte Bir Komisyon Oluşturuldu

Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Erdem Mert, Torba Yasa çerçevesinde kurum değiştirecek olan belediye personellerinin mağduriyet yaşanmaması için genelgenin esasları çevresinde gerekli çabayı gösterdiklerini söyledi.

Giresun’da Kurum Değiştirecek İşçiler İçin Valilikte Bir Komisyon Oluşturuldu
Konuyla ilgili Giresun Valiliği’nde bir komisyon oluşturulduğunu ve değerlendirmelerin bu komisyon tarafından yapılacağını ifade eden Erdem Mert "Belediyelerden diğer kurumlara aktarılacak çalışan arkadaşlarımız için Giresun Valiliği’nde bir komisyon oluştu ve çalışmalarına başladı" dedi

Bu çalışmalar içersinde Giresun Özel İl İdaresi’nin de olduğunu söyleyen Erdem Mert "Özel idarede çalışan arkadaşların Karayollarına geçmesi ile ilgili çalışmalar var. Bu komisyon sadece belediye işçileri ile ilgili değil aynı zamanda Özel İdare’de çalışan arkadaşlarımızla ilgi bir komisyon. 82 ilde uygulanacak yasa içerisinde Giresun merkez ve bazı belediyelerimiz hariç birçok ilçe ve belde belediyelerimiz bulunmaktadır. Bu durum çalışan arkadaşlarımız ve sendikamızı derinden yaralamıştır. Belediye iş kolunda çalışan arkadaşlarımız Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışmak üzere, çalışmış olduğu kurumu değiştirmek zorunda kalacaktır. Bizim derdimiz üye kaybı ile ilgili değildir. Bizim meselemiz belediyeden gidecek arkadaşlarımızın gidecek oldukları yerlere hak kaybına uğratılması ve mağdur edilmemesi ile ilgilidir. Bu yasayı uygulamaya koymak isteyenler arkadaşlarımızın mağdur olmayacağına bizleri ve arkadaşlarımızı resmi belgelerle ikna etmek ve inandırmak zorundadır. Komisyon üyelerinin önce ellerini vicdanlarına koyup, kararları öyle vermelerini istiyorum. İşçi kıyımına yönelik bu tip yasalara sonuna kadar karşı çıkacağız” diye konuştu.
Kaynak: İHA