Ahmet Mahmut Ünlü, Rtük`ü Göreve Çağırdı

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman`ın hayatının anlatıldığı bir dizi filmi `İsmailağa cemaatinin lanetlediği` iddiasına karşı çıkan Ahmet Mahmut Ünlü, "Böyle şey olmaz.

Ancak Allah lanetleyebilir" dedi. Ünlü, diziyle ilgili RTÜK`ü de göreve çağırdı.

Yeşilköy CNREXPO`da devam eden 2. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı`nı ziyaret eden Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, fuarda vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Birçok vatandaş cep telefonları ile Ünlü`nün fotoğraflarını çekti. Bir firmanın standında döner yiyen ve dua eden Ünlü, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ünlü, "İsmailağa Cemaati`nin Kanuni Sultan Süleyman`ın hayatının anlatıldığı bir dizi filme lanet ettiği ve dizinin senaristinin kanser olduğu" şeklindekihaberlerle ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Ahmet Ünlü, "İsmailağa cemaatinden böyle bir şey duymadım, `Cemaat lanetledi diye bir şey olmaz. Ancak Allah lanetleyebilir. Biz cemaat olarak `diziyi, oyuncularını lanetledik` diye bir durum söz konusu değil. Ancak bu dizi İslam`a uygun değildir, Kuran`a ve sünnete uygun değildir. Bu dizi geçmiş ecdadımızın da ırzını, haremini, haysiyetini rencide ettiği için katmerli haramdır. Kanuni; Allah dostlarından, zikir, tespih, tasavvuf ehli, büyük bir velidir.Vatana ve millete bu kadar hizmeti olmuş bir insanın hakkında yapılmış olan bu dizi, Allah tarafından lanetlenmiştir. Biz kimseye `bu diziyi yaptı da kanser oldu` diye bir şey söyleyemeyiz" diye konuştu.

Söz konusu dizi filmi RTÜK`e şikayet eden Ahmet Mahmut Ünlü, "Devlet ve RTÜK, bu tür dizileri engellemelidir. Bu bir milli konudur" dedi.
Kaynak: İHA