Öğrencilere ve Ailelerine "çanakkale Ruhu" Anlatıldı

İzmir`de Pembe Kelebekler Anaokulu, öğrenciler ve aileleri için "Çanakkale Ruhu" konulu konferans düzenlendi.

Öğrencilere ve Ailelerine 'çanakkale Ruhu' Anlatıldı
Konferansa konuşmacı olarak Çanakkale savaşları üzerine araştırmalar yapan Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe katıldı.

Konferans Gaziemir ilçesinde akşam saat 20.30 sıralarında başladı. Konferansa katılan davetliler anlatılanlar karşısında duygulu anlar yaşadı. Çanakkale savaşlarının büyük bir destan olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, "Bu günlere gelebilmemiz için kendilerini canlarıyla kanlarıyla toprağa veren ecdadımızın, yaptığı fedakârlıkları iyi anlayabilmemiz gerekmektedir. Geçmişinden ders alan milletler geleceklerinden bahtiyar olanlardır. Bizlere düşen gelecek nesillerimizi tarihini bilen ve ondan ders alan eğitimli insanlar olarak yetiştirmektir." diye konuştu. Çanakkale`yi hissederek anlamak gerektiğini söyleyen Maltepe, "Akıttıkları her damla mübarek kanda, toprağa düşen kemikte hepimizden bir parça vardır. Oralar, o topraklar dünyanın en pahalı topraklarıdır. Eşi benzeri yoktur. Çünkü o toprağın mayası ecdadımızın mübarek kanıyla yoğrulmuştur." dedi. Araştırmacı Yazar Maltepe, Çanakkale Savaşı`na katılan kahramanların hayat hikayelerini de anlattı.

Pembe Kelebekler Anaokulu Konak Şube Müdürü Mehtap Yaşar, konferansın amacını, "Vatan millet sevgisini en iyi anlatmanın yolunun Çanakkele destanını iyi bilmekle ve öğrenmekle olacağını düşündük. Amacımız çocuklara ve ailelere millet sevgisini aşılamak, şehitlerimizi anmak ve vatanımızın nasıl kazanıldığını anlatmak. Ayrıca velilerin bu şekilde kaynaşmasını sağlamak." sözleriyle ifade etti.