MHP'lilerden konsolosluk önünde Sarkozy protestosu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi bir grup, Ermenistan'daki açıklamaları nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi protesto etti.

MHP'lilerden konsolosluk önünde Sarkozy protestosu

Beyoğlu’nda bulunan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan MHP’liler, yüzlerine Cezayir soykırımına maruz kalan çocukların maskelerini taktı. Konsolosluk önünde bir açıklama yapan MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, Sarkozy’nin açıklamalarını ülkesinde oylarının düşmesi sonucunda gerçekleşen bir seçim hamlesi olarak niteledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Ermenistan ziyareti sırasında sözde soykırım ile ilgili yaptığı açıklamalar, MHP’li bir grup tarafından Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Taksim Meydanı’nda toplanan ve ‘Sarkozy Cezayir’e Fransız kalma’ , ‘Binlerce çocuğu yetim bıraktın Fransı’ yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 100 kişilik MHP’li grup, sloganlara atarak İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Başkonsolosluğa yürüdü.
Konsolosluk önünde yüzlerine Cezayir Soykırımına maruz kalan çocukların maskelerini takan partililer adına basın açıklamasını MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz hafta Ermenistan ziyareti sırasında 1915 olaylarını soykırım şeklinde tanımlayarak Türkiye’ye saygısızlık yaptığını belirten Başkan, “Bu saygısız ve tehditkar sözler, gerçeklerden uzak, tarihi yanıltmalarla dolu siyasi beklentisi olan bir açıklamadır. Çünkü tarih siyasetçilerin sözleri ile değil gerçekleşen olaylarla ve kalıcı etkileriyle değerlendirilir.” dedi.

Sarkozy’nin, “Türkiye tarihiyle yüzleşmeli” şeklindeki beyanının tamamıyla ülkesinde oylarının düşmesi sonucunda gerçekleşen bir seçim hamlesi olduğunu öne süren Başkan, konuşmasında Fransa’nın yakın tarihte gerçekleştirdiği katliamlardan bahsetti. Sarkozy’nin büyük bir cehalet ve yanılgı içinde olduğunu ifade eden Başkan, “Böyle olmasa ekonomik ve siyasi kazancı için bir Ermeni lobisi yalanı olan bu basit siyasete alet olmazdı. Sarkozy’nin acil tarih öğrenmeye ihtiyacı vardır. Tarih okuyarak sadece cehaletini aşabilir, erdemli bir devlet adamı olmak istiyorsa Türk tarihini iyi okumalı ve idrak etmelidir.” şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından ‘Ermeni uşağı Sarkozy’ , ‘Fransa şaşırma sabrımızı taşırma’ , ‘Biz biz biz Alparslan Türkeş’in askerleriyiz’ şeklinde sloganlar attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem grubun dağılmasıyla olaysız sona erdi.