Konya’da Sansasyonel Bombalı Eylem Hazırlığında Olan 4 Kişi Yakalandı

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Konya’da sansasyonel eylem hazırlığı içinde olan 4 kişiyi yakaladı.

Bu kişilere yönelik yapılan operasyonda tahrip gücü yüksek iki adet bomba ve çok sayıda patlayıcı malzeme ele geçirildi. Polis, şüphelilerin ifadesini aldıktan sonra adliyeye sevk etti.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütüyle bağlantılı oldukları ve bomba yapımı konusunda eğitim aldıkları ileri sürülen biri 17 yaşında 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin Konya il merkezinde sansasyonel bombalı eylem hazırlığı yaptığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre yaklaşık bir ay önce merkez Selçuklu İlçesi Fatih Mahallesi`ndeki PTT binası önünde ve Karatay ilçesindeki bir sanayide deneme amaçlı ses bombası patlatıldı. Polis, olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Emniyet İstihbarat, Asayiş ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olaylara karışanların bir inşaatta çalıştıkları bilgisine ulaştı. Gerekli çalışmaları tamamlayan polis, merkez Karatay ilçesi Keçeciler Caddesi`ndeki bir inşaata operasyon yaptı. 16 kişi gözaltına alınarak sorgulandı.
Polis, 16 kişiden 12`sini serbest bırakırken bombayı hazırladığı iddia edilen 17 yaşındaki B.K. ile birlikte 4 kişinin sorguları derinleştirildi. PKK terör örgütünden sansasyonel eylem için talimat beklediği iddia edilen B.K’nın, Diyarbakır’da bazı eylemlere karıştığı tespit edildi. Bomba yapımıyla ilgili eğitim de aldığı ileri sürülen şüpheli B.K. ve üç kişi, polis tarafından adliyeye sevk edildi.